Medewerkers gezocht voor nieuw bedrijven- en winkelcentrum in Groot-Bijgaarden

Wie aan de slag wil in verkoop of horeca, komt op donderdag 29 januari best naar cultuurcentrum Westrand te Dilbeek. Daar vindt een jobdag plaats om werknemers te zoeken voor het nieuwe bedrijven-en winkelcomplex Dansaert Park in Groot-Bijgaarden.

25 januari 2015

Delen

Een impressie van het gloednieuwe bedrijven- en winkelcentrum Dansaert Park in Groot-Bijgaarden.

De jobdag wordt opgezet om werknemers te zoeken voor verschillende handelszaken, bedrijven en ketens die zich vestigen in het nieuwe bedrijven-en winkelcomplex Dansaert Park. Het gaat om ZEB, Hunkemöller, JBC, McDonald’s, e5 Mode, Bio-Planet en Pizza Hut.

Dansaert Park

In de zomer van vorig jaar startten de vastgoedontwikkelaars Mitiska Reim en Bvi.be met de bouw van een winkel- en bedrijvenpark te Groot-Bijgaarden onder de naam ‘Dansaert Park’. De projectsite ligt langs de Dansaertlaan, onderaan de op- en afrit 11 Groot-Bijgaarden – Sint-Agatha-Berchem van de ring rond Brussel. Tot eind jaren ’60 was hier een steenbakkerij gevestigd. Het vastgoedproject bestaat uit twee delen: enerzijds een winkelpark met een winkeloppervlakte van 8.500 vierkante meter en 225 parkeerplaatsen, en anderzijds is er een kmo-park met 35 kmo-units.

Met het project is een totale investering gemoeid van 16 miljoen euro. Het creëert 125 nieuwe arbeidsplaatsen in de regio. Sinds augustus 2014 zijn er dagelijks gemiddeld 75 arbeiders in de weer, en de bouw verloopt volgens schema. "De verschillende handelszaken starten begin februari met hun inrichtingswerken, en als alles goed gaat is de officiële opening van het winkelpark voorzien op vrijdag 3 april 2015”, aldus Jan Du Bois van Mitiska.

Complementair

De gemeente Dilbeek, waarvan Groot-Bijgaarden een deelgemeente is, telt 41.000 inwoners en is daarmee de tweede grootste gemeente van Vlaams-Brabant. Het winkelaanbod is er echter beperkt. Dat bleek ook uit de vraag naar winkelruimte die het aanbod ruim overtrof, zegt Jan Du Bois. De ontwikkelaar koos voor een complementaire mix van sterk presterende winkelconcepten. Naast de winkelformules Ava, Hunkemöller, Zeb, Torfs, JBC, e5 Mode en Bio-Planet openen er ook twee restaurants: Pizza Hut en een vestiging van McDonald’s met drive-in.

Op de eerste verdieping komt een vestiging van de fitnessketen Jims. Jan Du Bois is ervan overtuigd dat de hedendaagse architectuur, de ruime gratis parking en het aanbod aan hedendaagse handelszaken de inwoners van Dilbeek zeker kunnen bekoren. Het Dansaert Park is vlot bereikbaar via het station van Groot-Bijgaarden en tram 19. Bij de eindhalte van de tram komt een pendelparking met een vijftigtal plaatsen.

Werken in Dansaert

Op de jobdag volgende donderdag gaan bedrijven op zoek naar nieuwe medewerkers. Het gaat vooral over horeca- en verkoopfuncties. Voor Lynn Sacré van Hunkemöller is klantgerichtheid de belangrijkste eigenschap die kandidaten moeten kunnen aantonen. "In de verkoop is service enorm belangrijk. Je moet mensen echt graag willen helpen." Erika Mees van Zeb treedt haar bij. "Wie in de verkoop werkt, moet heel sociaal zijn. De klant staat altijd centraal. Maar tegelijk moet je natuurlijk ook commercieel ingesteld zijn, want het resultaat is ook belangrijk." Corry De Leener van e5 Mode stipt aan dat je ook met lastige klanten moet kunnen omgaan. "Het verkoopgesprek lukt niet altijd, en daar moet je ook mee kunnen leven."

Als verkoper moet je goed kunnen multitasken, legt Erika Mees uit. "Het is meer dan alleen maar verkopen. Je moet inkomende leveringen verwerken, de winkel netjes houden, prijzen aanpassen; … en dat zonder dat je de klant uit het oog verliest. Op drukke momenten moet je behoorlijk stressbestendig zijn."

Ook tweetaligheid is een pluspunt, vindt Corry De Leener. "Dilbeek is een Vlaamse gemeente, maar we verwachten in Dansaert Park toch ook veel Franstalige klanten. Het is fijn als je die in hun eigen taal kunt helpen."

Vakkennis

Naast die persoonlijke kwaliteiten is ook de kennis van wat je verkoopt erg belangrijk. "Als je in een modezaak werkt, moet je feeling hebben voor mode", zegt Corry De Leener. "Onze verkoopsters zijn eigenlijk levende mannequins."

Dansaert Park Groot-Bijgaarden
Die passie voor het product is ook essentieel bij Bio-Planet, zegt Arnout Busscher van moederbedrijf Colruyt. "Je moet enthousiasme voor bioproducten uitstralen, en klanten advies kunnen geven vanuit je eigen ervaring. Welke biologische pasta gebruik je zelf?"

De vakkennis en de passie van een goede verkoper vormen de meerwaarde van een winkel. "Als je weet wat je nodig hebt, is het vandaag gemakkelijk om iets online te bestellen via een webshop", zegt Corry De Leener. "Maar dan mis je het persoonlijk advies van een verkoper. In een winkel kun je de producten in het echt zien, voelen en aanraken, en andere combinaties uitproberen. Die service vind je nooit in een online shop."

Doorgroeien

De retailsector biedt heel wat doorgroeimogelijkheden, krijgen we meermaals te horen. "Wie bij ons start als deeltijds verkoopsmedewerker, kan op heel korte tijd doorgroeien tot shopmanager, of kiezen voor een functie op het hoofdkantoor", zegt Erika Mees. Zeb investeert daarom fors in de opleiding van medewerkers.

Bij Bio-Planet kunnen medewerkers terecht bij de opleidingen van Colruyt Group Academy. "Wij investeren heel veel in mensen die bij ons starten", zegt Arnout Busscher. "We willen op lange termijn samenwerken. Dat wil niet zeggen dat je voor de rest van je leven verkoopsmedewerker blijft."

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.