Medewerkers Engilico moeten medeondernemers zijn

Weinig mensen letten op de verpakking van het eten dat ze in een supermarkt kopen tenzij er iets mee mis is. Het jonge bedrijfje Engilico uit Rotselaar ontwikkelde een systeem voor automatische kwaliteitscontrole van verpakkingen.

12 december 2014

Delen

"Al onze medewerkers moeten medeondernemers zijn.” (Jos Deschagt, coo Engilico)

Engilico in Rotselaar bestaat sinds mei 2011. Dit technologiebedrijf is actief in twee sectoren. Enerzijds ontwikkelt het software op maat voor engineeringtoepassingen, vooral om grote datasets te meten en verwerken. Het andere stuk zijn inspectieoplossingen voor de verpakkingsindustrie. Engilico ontwikkelde een slim systeem dat automatisch verpakkingen controleert.

Schandpaal

Vooral voedingsbedrijven hechten vandaag zeer veel belang aan de kwaliteit en integriteit van verpakkingen, stelt coo Jos Deschagt. Die moet er niet alleen mooi uitzien om in de winkel goed te verkopen, maar ook functioneel zijn: het verpakte voedsel moet tot aan de houdbaarheidsdatum goed blijven. Als een verpakking niet perfect dicht is, kan een product dat normaal zes maanden goed blijft na een paar dagen al bedorven zijn.

"Mede door de opkomst van sociale media zijn bedrijven daar veel gevoeliger voor geworden", vertelt Jos Deschagt. "Als je vroeger thuiskwam van de winkel en merkte dat een pakje bedorven was, gooide je dat in de vuilbak of ging je het in de winkel omruilen, en daarmee was de kous af. Vandaag maakt de consument een foto van zo'n pakje en zet het op Facebook of Twitter. Grote voedingsmerken worden meteen aan de schandpaal genageld als er iets mis is met de kwaliteit van hun verpakking. Wij kunnen de voedingsindustrie helpen. Door de grote interesse hebben wij onze doelstellingen voor 2014 overtroffen."

Trillingen

De meeste bestaande systemen om verpakkingen te controleren, gebruiken een steekproef van het verpakte product. Vaak wordt de verpakking stukgemaakt tijdens die controle. Het systeem dat Engilico ontwikkelde, controleert de kwaliteit tijdens het verpakkingsproces zelf zonder de verpakking te beschadigen. Een zakje waarin bijvoorbeeld geraspte kaas verpakt wordt, is eigenlijk een laag folie die dubbelgeplooid wordt en overlangs toegelast. Dan wordt de onderkant dichtgemaakt door die met twee verhitte lasbalken dicht te smelten. Vervolgens wordt het zakje gevuld met kaas, en ten slotte wordt de bovenkant dichtgesmolten.

Het dichtklappen van de lasbalken veroorzaakt een bepaalde trilling. "Het ei van Columbus is dat we die trilling gaan meten", legt Jos Deschagt uit. "Bij dezelfde machine en hetzelfde soort zakje moet je altijd dezelfde trilling krijgen. Als er tijdens het vullen een stukje kaas in de lasnaad blijft zitten, meten we een ander soort trilling. Ons toestel detecteert automatisch die afwijking en verwittigt dan dat een zakje mogelijk niet goed dicht is en uitgestoten moet worden."

Optimalisatie

Het principe werd ontwikkeld aan de KU Leuven. Engilico nam de technologie in licentie en ontwikkelde een apparaat dat vandaag door voedingsbedrijven in binnen- en buitenland ingezet wordt. "In het begin werden wij raar bekeken", vertelt Jos Deschagt. "In de voedingsindustrie was men al gewend aan metaaldetectoren en camera's, maar dit was nieuw." Het systeem is bruikbaar voor verticaal gevulde zakjes zoals voor geraspte kaas, voor horizontaal gevulde zakjes zoals voor de salamiworst van Marcassou en het groeiende segment van stazakjes voor rijstgerechten, sauzen en soep. De toepassingen zijn niet beperkt tot voeding. "Neem individueel verpakt vloeibaar wasmiddel. Als één pakje lekt, kunnen alle dozen op een pallet besmeurd worden. In gevoelige markten zoals Groot-Brittannië of Japan wordt dat hele pallet meteen afgekeurd."

Engilico helpt ook om bestaande verpakkingslijnen af te stellen en te bewaken. Via sensoren kan het verpakkingsproces geoptimaliseerd worden. "Soms is het efficiënter om een machine wat trager te laten werken, zodat het proces constanter loopt. Vergelijk het met een groene golf in het verkeer: als je te snel rijdt, sta je voor elk stoplicht stil." Het systeem merkt ook sneller wanneer er iets dreigt fout te gaan.

Samen met de KU Leuven werkt Engilico al aan de volgende generatie van controlesystemen. "Elk product heeft een eindige levenscyclus", zegt Jos Deschagt. "Je moet dus verder kijken dan vandaag.”

Medeondernemers

Engilico telt momenteel dertien medewerkers, waarvan elf in Rotselaar en twee in de Verenigde Staten. Het zijn allemaal hoogopgeleide profielen, met minimaal een bachelordiploma. "Je moet een bepaalde opleiding hebben, maar de attitude is even belangrijk. Al onze medewerkers moeten eigenlijk medeondernemers zijn. Wij innoveren elke dag, en dat vergt heel wat ontwikkeling en optimalisatie. Ik kan iemand die hier begint geen kant-en-klare dagtaak geven waar hij alleen vaste procedures moet uitvoeren; je krijgt een opleiding op het terrein en moet meedenken over hoe we de volgende uitdaging zullen aanpakken. Dat is niet iedereen gegeven. Dergelijke functies zijn daarom moeilijk in te vullen voor jonge innovatieve bedrijven."

Er komt ook veel reizen bij kijken. "Voedingsfabrieken staan over de hele wereld, en helaas niet altijd in de buurt van luchthavens", lacht Jos Deschagt. "De voorbije weken zat ik in Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Litouwen, Rusland, Japan en Korea. Er zijn kansen genoeg; we moeten erop letten dat we niet té veel hooi op onze vork nemen. We willen groeien, maar als je groeit mag je geen stappen overslaan."

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.