Wat is de beste werkplek van Europa?

Belgische bedrijven haalden goede resultaten op de Europese verkiezing van ‘Best Workplace’. Dit onderzoek, uitgevoerd door het internationale Great Place to Work Institute, laat de eigen werknemers grotendeels het eindresultaat bepalen.

3 juli 2017

Delen

Europa

Eerder dit jaar werden de Belgische prijzen uitgereikt en enkele weken geleden dus de Europese ‘hoofdprijzen’. Die gelden zo’n beetje als de Champions League van werkgevers, maar dan niet voor voetbal maar voor werkgevers en ‘beste werkplekken’ in Europa.

Torfs

Bij grote bedrijven (met meer dan 500 werknemers) haalde de Belgische schoenenketen Torfs de tweede plaats in Europa, achter de Franse dienstengroep Davidson. Opvallend is ook de mooie prestatie van het Belgische uitzendbedrijf Accent, dat een zevende plaats haalde. De Belgische financiële groep KBC eindigde op nummer veertien bij de grote bedrijven.

Bij de multinationals ging de overwinning als ‘Best Workplace’ in Europa naar voedselproducent Mars, dat in ons land is aanwezig met twee locaties in de Brusselse agglomeratie en een productie-eenheid in Olen. Mars kreeg ook een speciale prijs als erkenning voor zijn initiatieven aan de gemeenschap.

Bij de middelgrote bedrijven (tussen 50 en 500 medewerkers) werd de Zweedse IT-consultant Cygni verkozen tot Best Workplace in Europa. In deze categorie waren er ook erg verdienstelijke resultaten voor het Belgische Easi (op een vijfde plaats) en AE (op nummer zeven).

Vertrouwen

Kenmerkend voor het initiatief is dat werknemers de meeste inspraak hebben in het eindresultaat. Vertrouwen van werknemers in hun management, de trots van werknemers over hun organisatie en het plezier dat ze beleven op de werkvloer, bepalen bij deze verkiezing voor een groot deel het eindresultaat op basis van een rondvraag bij de medewerkers.

Die resultaten worden aangevuld met een analyse van het personeelsbeleid via een enquête bij management en HR, die slechts voor een derde meetelt in de eindscore.

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.