Pionieren in Nederland: broodjes met karnemelk

Hr-dienstverlener Securex is sinds kort actief in Nederland. In december 2013 werd Kristof Benoit gevraagd om een Nederlands bijhuis voor Securex 'from scratch' op te starten. Vandaag is hij country manager met voorlopig slechts één collega.

20 februari 2015

Delen

Kristof Benoit
"Nederlanders maken veel meer tijd voor hun collega's, zowel tijdens als naast het werk" (Kristof Benoit, Securex)

Kristof Benoit werkte als client relations manager voor Securex toen hij werd gepolst om te gaan pionieren bij onze noorderburen. Hij hapte toe en startte vanaf februari 2014 in zijn nieuwe functie. Een nieuwe wereld ging voor hem open, op amper vijftig kilometer van huis. “We hadden bij Securex eerlijk gezegd geen idee over hoe de Nederlandse markt eruitziet en welke servicemodellen er worden aangeboden en afgenomen”, blikt hij terug. Vandaag zijn al 25 bedrijven klant, en 2015 brengt meer groei.

Aanvankelijk bracht Kristof slechts enkele dagen per week in Nederland door om de markt te doorgronden. Nu verblijft hij er vaak drie à vier dagen per week. Nederland mag dan dichtbij zijn, het blijft een wereld van verschil, zegt Kristof Benoit. “In de Belgische context van de payroll zijn we gewoon aan een bepaalde terminologie, wetgeving en manier van werken. In Nederland blijkt dat allemaal anders te zijn. Met mijn kennis en mijn basis beschikte ik weliswaar over serieuze referentiepunten, maar toch moest ik alles in vraag stellen. Wat in België gangbaar is, is dat in Nederland vaak helemaal niet.”

Rechtlijnig

Hoe reageerden Nederlanders op een Belg die op hun terrein een hr-dienstverleningsbedrijf uit de grond komt stampen? “Nederlanders weten dat de regelgeving en de loonadministratie in België bijzonder complex is, een echt kluwen waarin niemand nog het bos door de bomen ziet. Ze gaan er dan ook van uit dat als je het in België technisch voor mekaar krijgt, je het in Nederland zeker moet kunnen waarmaken. Omgekeerd gaan wij ervan uit dat de loonadministratie in Nederland veel eenvoudiger is dan bij ons en dat blijkt nog te kloppen ook. Ik kan de Belgische beleidsmakers echt aanraden om hier eens te komen kijken en inspiratie op te doen voor een grondige vereenvoudiging.”

Dat verschil in complexiteit heeft zo zijn gevolgen voor de manier van werken, merkte Kristof Benoit. “Wij Belgen zijn er beter in om het grotere plaatje te zien. Nederlanders zijn, misschien net door de eenvoud van hun regelgeving, heel rechtlijnig. Ze zijn minder geneigd om buiten de lijntjes te kleuren. Dat verschil in mentaliteit merk ik ook bij sommige Belgische bedrijven die we in Nederland helpen opstarten: die zijn niet te beroerd om de wetgever even te 'challengen' en zelfs een zeker risico te lopen als ze er op de lange termijn hun voordeel mee kunnen doen.”

Heilige lunch

Het cliché wil dat de Nederlandse bedrijfscultuur gevoelig verschilt van de Vlaamse: er is meer openheid en meer directheid onder collega's en tegenover bazen. Ook culinair en sociaal zijn er een aantal verschillen: 's middags eet men er broodjes met karnemelk en een wekelijkse bedrijfsborrel op vrijdag is heel gewoon.

“Die clichés kan ik alleen maar bevestigen”, zegt Kristof Benoit. “Maar wat me opvalt, is dat Nederlanders veel meer tijd maken voor hun collega's, zowel tijdens als naast het werk. Ze slaan gemakkelijker een praatje. De lunch is er heilig. Terwijl Vlamingen het vaak zo druk hebben dat ze snel-snel een broodje boven hun toetsenbord eten, kun je er hier zeker van zijn dat iedereen om 12 uur stipt met zijn broodjes in de kantine zit, gezellig keuvelend over tv of voetbal. In het kantoor waar ik nu werk, wordt elke vrijdagmiddag om halfvijf een borrel georganiseerd. Ik ken weinig Belgische bedrijven die dat op zulke regelmatige basis doen. Het loont nochtans. In netwerken zijn Nederlanders onovertroffen. Best practices uitwisselen, dat doen zij met een glas in de hand. Als een Belg dat wil doen, organiseert hij een meeting. Dat vat het verschil ongeveer samen.”

Niets is wat het lijkt

Waarop is Kristof het meest trots? “Dat we op minder dan een jaar tijd al 25 ondernemingen hebben kunnen overtuigen van de kwaliteiten van onze service. Waar ik ook heel blij mee ben, is dat ik een collega gevonden heb die me perfect aanvult. Dat was wellicht een van de belangrijkste beslissingen die ik afgelopen jaar heb genomen.”

Wat is de belangrijkste les? “Niets is wat het lijkt. Ik heb al vaak mijn Belgisch petje moeten afnemen en mezelf in vraag stellen. Je moet kunnen aanvaarden dat mensen op vijftig kilometer van je woonplaats in een andere realiteit leven, anders redeneren en aan andere regels gebonden zijn.”

Duizend kilometer per week

Is Kristof Benoit zelf veranderd na bijna een jaar in Nederland? “Ik ben geëvolueerd. Het was nu eenmaal gemakkelijker om mezelf aan te passen dan te trachten het systeem aan mezelf aan te passen – dat was ook nooit mijn ambitie. Nu, ik werk ook nog één à twee dagen in België en proef dus van beide werelden.”

Van de spreekwoordelijke eenzaamheid van de (parttime) expat heeft Benoit naar eigen zeggen geen last. “Het is misschien een kwestie van persoonlijkheid. Ik had dat ingecalculeerd als een mogelijk gevolg toen ik de beslissing nam. Ik heb me ook goed kunnen voorbereiden omdat het aantal overnachtingen in Nederland gestaag is gegroeid. Alles is ook goed doorgepraat met het thuisfront. En eenzaamheid, dat is relatief als je laat werkt, boodschappen doet, nog wat gaat sporten, even je mails checkt of Skypet met thuis en ten slotte nog wat tv kijkt. Dan gaat de avond snel voorbij.”

Een paar dagen per week in het buitenland werken: misschien is het vooral een kwestie van goede afspraken en dito organisatie. “Ik probeer de momenten waarop ik thuis zal zijn zo vroeg mogelijk door te geven aan vrouw en kind, zodat zij zich daar zo goed mogelijk op kunnen instellen. Securex laat me daar vrij in: mijn overnachtingen hangen af van afspraken en werkverplichtingen, die ik zelf zo goed mogelijk inplan. Ik ben tevreden over mijn work-life-balance. Ik zit veel in de wagen, maar ik erger me daar niet aan. Die duizend kilometer per week, dat zijn mijn reflectiemomenten.”

(jb) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.