Met de privéjet naar je sollicitatie?

privéjet

De meesten nemen de auto of de trein om te gaan solliciteren. Topvoetballers daarentegen stappen op een privéjet.

Een privéjet blijkt voor topvoetballers vaak het meest aangewezen transportmiddel. Zeker als hun transfer concreet wordt. Vaak moeten er op het allerlaatste ogenblik vanuit alle delen van de wereld nog spelers worden ingevlogen. Zij moeten dan snel een medische keuring ondergaan, over hun loon onderhandelen of een contract ondertekenen. Vooral tegen het einde van de transferperiode, blijken klassieke lijnvluchten ongeschikt.

Kostprijs?

Het gebruik van privéjets kan tijdens transferperiodes met 20 procent tot 50 procent toenemen, zo stelde de Financial Times vast. Een vlucht met een privéjet kan tussen 12.500 euro en 75.000 euro kosten, maar dat blijft een bescheiden bedrag in vergelijking met de transferprijzen voor toppers die tot in de (tientallen) miljoenen euro’s gaan.

Het charterbedrijf Luxaviation vertelt in de Britse krant dat er alleen al in Groot-Brittannië ongeveer tweehonderd privéjets beschikbaar zijn. Een zeventigtal daarvan zouden door de twintig clubs uit de Engelse voetbalcompetitie Premier League worden gebruikt indien een speler op korte tijd overgebracht moet worden.


In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine 

Meer info over Sollicitatiegesprek , Woon-werk & reisvergoeding , In de file

24/02/2017