Igor Lefebvre: ’Ik koos voor een strategische sector'

Igor Lefebvre is ingenieur en heeft een managementdiploma op zak. Hij begon bij Electrabel op de IT-afdeling van de trading-divisie en groeide door naar de functie van sustainable development & business innovation analyst.

5 augustus 2015

Delen

Igor Lefebvre
"Het gebouw waar ik werk is een technologisch uitstalraam. Er zijn veel zaken gerealiseerd op gebied van milieu en welzijn.” (Igor Lefebvre, Electrabel)

Is dit de job die je altijd al wilde doen?

"Wat ik doe, ligt in het verlengde van mijn opleiding en mijn professionele waarden. Ik probeer duurzame ontwikkeling én innovatie op het vlak van energie na te streven. Nadat ik in verschillende sectoren als consultant had gewerkt, verlegde ik mijn focus naar de energiewereld. Ik zag daar een uitdaging in. We hebben het hier over een strategische sector die zeer toekomstgericht is, en daar probeer ik mijn steentje aan bij te dragen."

Wat bevalt je het meest in je werk?

"Er zijn twee aspecten. Het eerste is vooral strategisch, waarbij wordt nagedacht over wat de technologieën van morgen zullen zijn, welke innovaties er moeten gebeuren en in welke richting we moeten evolueren met onze visie op duurzame ontwikkeling. Het tweede is eerder operationeel: ik ben in zekere zin de ‘meneer CO2’ van het bedrijf die ervoor moet zorgen dat de doelstellingen voor het terugschroeven van de ecologische voetafdruk gehaald worden. Mijn rol als projectleider brengt me in contact met veel verschillende departementen, die niet altijd dezelfde visie hebben. Dat is erg verrijkend."

Wat is de grootste uitdaging in je job?

"Dit bedrijf heeft een visie op duurzame ontwikkeling. Dat is een centraal element in de bedrijfspolitiek. Het verloop van dit actieplan is echter niet altijd gemakkelijk, want mensen moeten hun mentaliteit en werkwijze eraan aanpassen. De wereld verandert, onze jobs veranderen, het bedrijf verandert ... Deze visie laten doordringen bij mijn collega’s, zelfs diegene die de productie verzorgen, is een zeer mooie uitdaging."

Moet werken voor jou ‘gezellig’ zijn?

"Uiteraard. Het gebouw van GDF SUEZ, waar ik werk, is een technologisch uitstalraam, zowel op gebied van milieu als welzijn. Zo zijn er bijvoorbeeld de ‘bubbles’, kleine, intieme vergaderzalen waar je je kunt afzonderen om met een collega te overleggen, maar ook de ‘coffee corners’, een groot auditorium, een fitnesszaal, ... Er heerst ook een zeer innovatieve mobiliteitspolitiek. We bevinden ons vlak bij het Noordstation, het is dus logisch dat de trein wordt gepromoot als vervoermiddel van en naar het werk. Het bedrijf heeft ook elektrische voertuigen aan zijn wagenpark toegevoegd, allemaal om de CO2-uitstoot te beperken."

Is het gemakkelijk om carrière te maken in de groep van Electrabel?

"Talent wordt hier gekoesterd. Er is een uitgebreid hr-programma dat ervoor zorgt dat iedereen kan doorgroeien naargelang zijn wensen en vaardigheden. Het is de bedoeling om iedereen te helpen evolueren, dankzij carrièreplanning, opleiding en ontwikkeling. Zelf blijf ik ook verder schaven aan mijn vorming, door te werken aan mijn vaardigheden. Ik zou over twee of drie jaar willen doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheden."

(wv) - Bron: MARK Magazine 

MARK Magazine 

Stel al je vragen rechtstreeks aan één van onze medewerkers op www.werkenbijelectrabel.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.