Het outplacementdagboek van Francine (slot): Opnieuw aan het werk

Wat voorafging: Francine Gordon kreeg haar ontslag. Ze had de bui zien hangen, maar toch kwam de aankondiging hard aan. Haar ex-werkgever bood outplacement aan. Het werd voor de hr-manager een interessant leertraject vol nieuwe ervaringen. Dit is de vierde en laatste aflevering van haar dagboek.

7 augustus 2015

Delen

Francine Gordon
"Als je werk zoekt, beleef je hoogtes en laagtes. Daarover ervaringen uitwisselen, zorgt ervoor dat je je niet alleen voelt." (Francine Gordon)

Mijn outplacementtraject bij Ascento zit erop! Na vijf maanden van intensieve begeleiding ben ik opnieuw aan de slag. In de drukste periode van mijn zoektocht naar werk solliciteerde ik twee à drie keer per week. In januari waren drie kandidaat-werkgevers in de running. Eén ervan, Accenture, kende ik van vroeger. Tien jaar geleden was ik er gedurende acht jaar actief als hr-specialist. Accenture is een wereldwijd consultancybedrijf dat zich focust op de digitale transformatie van de samenleving. Sinds kort is deze organisatie opnieuw mijn werkgever.

Ik ben erg tevreden, al moet ik toegeven dat ik aanvankelijk met twijfels zat. Ik had goede herinneringen aan Accenture. Dat wilde ik zo houden. Wat als het deze keer niet lukt? Ik was op mijn hoede. De hr-directeur, die ik nog kende van vroeger, wist dat ik opnieuw beschikbaar was op de arbeidsmarkt. Ze had me opgebeld om te melden dat er in het bedrijf een hr-functie vrij kwam.

Het sollicitatieproces verliep bijzonder professioneel. Verschillende hr-verantwoordelijken namen de tijd om uitvoerig de inhoud van de job te bespreken en mijn vragen daarover te beantwoorden. Die kans krijg je niet altijd. Ik apprecieerde het enorm.

Geen valse verwachtingen

Doorheen de gesprekken werd het ook duidelijk dat Accenture erg veranderd was sinds ik er vertrok. Mijn gesprekspartners legden daar de nadruk op. Het bedrijf wilde geen valse verwachtingen creëren. Het was allerminst mijn bedoeling in een bekende omgeving terecht te komen. Ik was op zoek naar een ‘nieuwe’ uitdaging.

Mijn nieuwe job sluit aan bij mijn ambities. Tijdens het outplacementproces had ik nagedacht over de richting die ik uit wilde in de toekomst. Talentmanagement was een van de speerpunten. Mijn functie hier luidt ‘Human Capital Lead Belux’. Mijn verantwoordelijkheden situeren zich op het vlak van talentontwikkeling en talentmanagement. Na de aanwerving kon ik snel starten met mijn taken en heb ik bijvoorbeeld focusgroepsessies opgezet met een aantal medewerkers rond het thema van engagement. Ik maak ook deel uit van een team dat een leiderschapsprogramma ontwikkelt en begeleidt.

Op mijn plaats

Ik zit hier op mijn plaats en ben tot rust gekomen. Dat mijn nieuwe werkgever flexibel werken toelaat, draagt daar zeker toe bij. Soms werk ik van thuis. Niemand heeft er wat aan als ik mijn tijd nutteloos in de file doorbreng. Thuis de werkdag starten en pas na de spits naar kantoor rijden, is veel efficiënter. Uiteindelijk is het je engagement en het resultaat van je werk dat telt.

De voorbije maanden waren druk en vol emotie. Uiteindelijk kijk ik met voldoening terug op de periode van outplacement. Het voelde goed om het proces samen met anderen door te maken. Met een paar jobzoekers heb ik nog altijd contact. Als je werk zoekt, beleef je hoogtes en laagtes. Daarover ervaringen uitwisselen, zorgt ervoor dat je je niet alleen voelt.

Ook over de outplacementbegeleiding van Ascento ben ik zeer te spreken. Ik leerde verschillende coaches kennen, elk met een eigen, boeiende persoonlijkheid. Eén iemand volgde me persoonlijk, een andere begeleidde de groepssessies en een derde was beschikbaar voor vragen rond een eventuele zelfstandige activiteit. Deze afwisseling is interessant en biedt verschillende perspectieven voor de vragen waarmee je zit. Stuk voor stuk dagen de begeleiders je uit om het beste van jezelf te geven. Ze helpen je om vol te houden in een periode in je leven die niet de gemakkelijkste is. Mede dankzij hen kan ik in de best mogelijke omstandigheden de nieuwe fase in mijn carrière aanvatten.

Lees ook:

(ch) - Foto: (kb) - Bron: MARK Magazine 

MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.