Ervaring opdoen zonder risico: met VDAB op zoek naar een stageplaats

Twintig jaar bestaan de IBO's al, de individuele beroepsopleidingen die werkzoekenden ervaring laten opdoen zonder dat ze de werkgever op kosten jagen. Toch kennen veel bedrijven deze formule nog niet, stelt VDAB vast. Erica, Nick en Charlotte wel en ze maken er dankbaar gebruik van.

27 maart 2015

Delen

Wouter Lammens
"Als je solliciteert voor een job, kun je als werkzoekende zélf een IBO voorstellen.” (Wouter Lammens, VDAB)

Erica zoekt werk. Ze studeerde horeca op de middelbare school en wil ook graag in die sector aan de slag. Echt veel ervaring kan ze niet voorleggen, wat haar zoektocht er niet gemakkelijker op maakt. Charlotte en Nick startten in september met een eigen restaurant en desserthuis. Ze willen wel iemand aanwerven, maar verwachten dat de tijd, de energie en het geld dat ze in iemand steken uiteindelijk renderen. Een patstelling? Neen: VDAB biedt met verschillende vormen van werkplekleren een oplossing.

“We merken dat ondernemingen wel tijd en energie willen steken in nieuwe mensen, maar door de hoge loonlasten willen ze snél resultaat.” Ook Wouter Lammens, consulent bij VDAB, weet waar het schoentje wringt. Maar hij weet ook dat er oplossingen bestaan. “Er zijn verschillende mogelijkheden voor mensen die nog geen ervaring hebben. IBO – de Individuele Beroepsopleiding – is er daar een van. Nieuwe werknemers kunnen dan een periode van één tot zes maand opgeleid worden in de onderneming.”

The Bayou

Nick Van Rysselberghe en Charlotte Rasschaert werken al lang in de horeca, en startten in september vorig jaar aan de Schelde in Wichelen The Bayou op, een restaurant en koffiehuis. Vandaag is het moment daar om de eerste vaste werknemers aan te werven.

Nick: “De horeca in Vlaanderen kun je eigenlijk in twee groepen onderverdelen. Er zijn de traditionele tavernes die met een vaste kaart werken. Spaghetti en steak met pepersaus. Daarnaast heb je de dynamische restaurants met een steeds wisselende kaart. Ervaring in de traditionele tavernes is helemaal anders en niet te vergelijken met wat het is om in een omgeving als deze aan de slag te gaan.”

IBO-systeem

Gelukkig kende Charlotte het IBO-systeem en wist ze dat ze als ondernemer op steun kon rekenen om iemand de knepen van het vak te leren zonder gedurende die periode een volledig loon te moeten betalen. “De beslissing om iemand aan te werven is veel gemakkelijker op deze manier”, zegt ze aan de grote tafel in The Bayou. “Zeker financieel. We zijn nog maar pas gestart en elke cent telt.”

Voor Erica Tranoy, 21 jaar oud, is een IBO-contract een mooie manier om haar droom om in de horeca aan de slag te gaan, waar te maken. Haar studies kon ze wegens omstandigheden niet afwerken en ondertussen was ze dan maar als arbeidster aan de slag in een fabriek. Toen ze hoorde over de kans bij The Bayou in Wichelen – een job in de keuken waar ze al zo lang van droomde – ging ze aankloppen bij de jonge ondernemers. Vandaag tekent ze hier haar contract om vier maanden lang een opleiding on the job te krijgen van Nick en Charlotte.

Scheidsrechter

Een vak leren via IBO werkt: 85 procent van wie in zo'n IBO-traject start, wordt effectief aangeworven en blijft ook na de beschermde periode aan de slag. Die overige 15 procent? Dat zijn mensen die gedurende hun opleiding zelf een andere baan vinden of mensen die afhaken om uiteenlopende redenen, iets wat meer voorvalt in zware beroepen. Soms zijn het ook mensen die niet geschikt blijken voor de job, omdat het beroep te moeilijk is en ze de vaktechnische vaardigheden niet onder de knie krijgen of omdat de attitude niet juist zit.

Wie iemand aanwerft met een IBO-contract is verplicht om na afloop van het contract de persoon een contract van onbepaalde duur aan te bieden, behalve als het helemaal fout loopt tijdens de opleiding. Bovendien is de werknemer beschermd tegen ontslag voor een periode die even lang is als de IBO.

VDAB stageplaats
Als facilitator zal VDAB informeren, het contract opmaken en gedurende de opleidingsperiode het loon bijpassen. Maar VDAB is ook scheidsrechter, zegt Wouter Lammens. “Wij zijn de enige partij die een IBO-contract kan opzeggen. Wij fungeren als een objectieve partij en zorgen ook voor de evaluatie – de eerste is na één à anderhalve maand. We zorgen ervoor dat alles goed verloopt, dat de werkgever IBO gebruikt waarvoor het bedoeld is en zoals de partijen zijn overeengekomen.” Loopt het niet lekker, of dat nu is omdat de werkgever geen inspanningen levert om de werkzoekende op te leiden of omdat de werkzoekende het laat afweten, dan bemiddelt de VDAB-consulent tussen de twee partijen. Gaat het écht niet meer, dan wordt het contract stopgezet.

Opleidingsplan

Erica is niet van plan om het zover te laten komen. Ze start vol enthousiasme aan haar vier maanden opleiding, een periode die in overleg is bepaald in functie van de job en wat ze al heeft aan vaardigheden en competenties. Wat ze nog moet leren, staat netjes opgelijst in een opleidingsplan.

Tijdens die vier maanden behoudt ze haar werkloosheidsuitkering. VDAB past bij zodat ze een volwaardig loon heeft. Haar werkgevers betalen haar géén loon en zijn dus ook geen RSZ verschuldigd. Toch is Erica voor hen geen gratis werkkracht: Nick en Charlotte zorgen voor de nodige verzekeringen, betalen eventueel verplaatsingskosten en een productiviteitspremie die, net als de productiviteit van de werkzoekende zelf, stijgt naarmate de opleiding vordert.

Ook Ellis Vandenbroucke zit mee aan tafel in The Bayou en ook zij ziet een job in de horeca wel zitten. Ze spreekt met de uitbaters alvast af dat ze haar cv zal mailen.

Individuele beroepsopleiding

Wouter Lammens geeft haar enkele brochures over IBO mee. “Als je solliciteert voor een job, kun je als werkzoekende zélf een IBO voorstellen. Wanneer een werkgever zou zeggen dat je een interessant profiel hebt maar dat je ervaring ontbreekt, kun je hem wijzen op de voordelen van dit systeem. Vele bedrijven, en dan zeker de kleinere zonder uitgebreide hr-afdeling, kennen het namelijk nog steeds niet, ook al gaat het al zo'n twintig jaar mee.”

Dat IBO niet alleen voor de horeca is, wil Wouter Lammens nog kwijt. “Het is een individuele beroepsopleiding. Zodra iemand aan de basisvoorwaarden voldoet, komt hij in aanmerking. Wie een IBO-traject wil starten, moet ingeschreven zijn bij ons als werkzoekende, mag zijn vorige job niet opgezegd hebben met het doel in een IBO te stappen en mag niet eerder bij het bedrijf in dienst zijn geweest – dat is alles."

(tv) - Foto’s: (bd) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.