De ultieme droombaas, bestaat die wel?

Een kantoorgebouw met een grote strik rond, juichende werknemers achter hun bureau, loonbriefjes die gul in het rond dwarrelen. Was het maar zo gemakkelijk om een goede werkgever te herkennen. Wij gingen op zoek naar de ultieme droombaas, maar bestaat die wel? “Een goede werkgever is voor iedereen anders.”

5 augustus 2015

Delen

World's Best Boss
"Wat voor jou een droombaan is, is voor iemand anders een dramabaan." (Katrin Van de Water, jobcoach)

Ken je het verhaal van de steenkapper en de kathedraalbouwer? Het gaat zo. Een wandelaar loopt langs een steenkapper en vraagt wat hij aan het doen is. De steenkapper antwoordt: ‘Ik kap stenen in verschillende vormen.’ De wandelaar gaat verder en herhaalt zijn vraag bij een tweede steenkapper. Die wijst naar het gebouw in aanbouw en zegt fier: ‘Ik? Ik bouw een kathedraal.’

Mensen werken het liefst bij een werkgever waar ze trots op zijn. Maar hoe pik je er als sollicitant zo’n werkgever uit? Dat is minder eenvoudig dan het lijkt, zegt jobcoach Katrin Van de Water (39). Met haar bedrijf ‘Passion for Work’ begeleidt ze hoogopgeleide dertigers en veertigers naar hun droombaan of droombedrijf. “De zoektocht naar de ideale werkgever is heel individueel bepaald”, zegt ze. “Wat voor jou een droombaan is, is voor iemand anders een dramabaan. Alles hangt af van wat voor jou belangrijk is, wat je goed kunt én graag doet en wat je verder wilt ontwikkelen.”

“Een goede werkgever is voor iedereen anders”, bevestigt Ralf Caers (34), professor human resource management aan de KU Leuven. “Het is allemaal te herleiden tot jouw persoonlijkheid. Vraag je dus niet alleen af of het bedrijf bij jou past, maar ook of jij wel bij het bedrijf past.”

Hoe belangrijk is je salaris?

En toch. Er bestaan wel een aantal objectieve criteria die elke sollicitant in het achterhoofd houdt: werkzekerheid, een boeiende jobinhoud, doorgroeimogelijkheden, voldoende vakantiedagen, een goede ligging, … De bouwsteen met het meeste gewicht is het salaris. Dit jaar riepen zo’n 14.000 Belgen een ‘competitief loonpakket’ uit tot het belangrijkste criterium voor de aantrekkelijkheid van een bedrijf, zo blijkt uit de Randstad Award 2015.

Je zou dus kunnen zeggen: de perfecte werkgever schrijft indrukwekkende loonbriefjes uit. Want hij weet dat een hoog loon zich terugbetaalt in goede prestaties. “En toch is er geen correlatie tussen die twee”, zegt Ralf Caers. “In de non-profitsector liggen de lonen veel lager dan in de privé, maar die sector trekt evenveel goede werknemers aan. Daar spelen andere factoren een rol, zoals maatschappelijke relevantie. Zoek dus voor jezelf uit waar jij de meeste waarde aan hecht. Let op, het salaris is uiteraard belangrijk. Mensen zijn wel degelijk op zoek naar een correct ‘loon naar werk’, en terecht.”

Stopt jouw job om 17 uur?

Meer nog dan de objectieve bouwstenen, winnen de ‘zachte’ eigenschappen van een werkgever aan belang. “Loon is en blijft een koude motivator – je thuis voelen op je werk is nog veel belangrijker”, vindt Katrin Van de Water. “Heerst er een fijne werksfeer? Is er ruimte voor overleg en inspraak? Krijg je kansen in je job? Is er voldoende feedback? Een fijne werkgever toont oprechte interesse in zijn medewerkers. Hij neemt ze serieus en laat ze meedenken over de te varen koers.”

Maar wat alle voorgaande criteria pas echt doet verbleken, is de balans tussen werk en privé. “Goede werkgevers houden daar rekening mee”, benadrukt Ralf Caers. “Sommigen onder hen richten zich op de filosofie van de work-life separation Hun werknemers starten om 8 uur, werken gefocust door tot 17 uur, en daar stopt het. ’s Avonds kunnen ze bijvoorbeeld niet van thuis uit in hun mailbox. Deze bedrijven willen hun personeel ‘recht op onbereikbaarheid’ geven, en dus ook meer ademruimte.”

Work-life integration?

Klinkt goed, maar voor veel Vlamingen is dat systeem niet realistisch. Kijk maar naar dertigers met jonge kindjes in de crèche: zij kunnen onmogelijk om 8 uur op het werk zijn. “Daarom zijn er ook bedrijven die een overflow tussen werk en privé toelaten: de work-life integration”, aldus Caers. “In de voormiddag mag je gerust naar de tandarts gaan, als je maar ’s avonds je dossiers afwerkt.”

Welke van de twee stromingen een goede werkgever ook volgt: controle over het eigen (werk)leven, dat is wat de moderne werknemer zoekt. De ideale baas durft daarop in te spelen door de touwtjes uit handen te geven en zijn personeel ook thuis te laten werken. Katrin Van de Water is alvast vurig voorstander van flexibele uren en thuiswerk: “Gedaan met urenlange files, bonkende stress en jobs die energie wegzuigen in plaats van opwekken. Deze verloren energie vloeit met bakken terug naar de onderneming”, meent ze.

Werk je er ook beter door?

Stel, je hebt eindelijk die perfecte werkgever gevonden. Je zit gebeiteld met een droombaan én een droombaas. Welk effect heeft dat dan op jou als werknemer? “Je gaat er ook echt beter door presteren”, weet Ralf Caers. “Je bent sneller geneigd om een tandje bij te steken, je wordt minder snel ziek én blijft langer trouw aan het bedrijf.” Wat ook voor de werkgever alleen maar voordelen oplevert. Win, win, win.

Maar wat als jouw werkgever niet altijd even geschikt blijft voor jou? Wat nu je droomjob is, is dat over vijf jaar misschien niet meer. Jij verandert, en je waarden en competenties veranderen mee. “Als je bent uitgekeken op je baan, kun je eerst kijken of je je bestaande functie kunt aanpassen. Of wie weet liggen er elders in het bedrijf nieuwe mogelijkheden”, tipt Katrin Van de Water. “Als dat niet zo is, dan wordt het misschien tijd om je horizonten te verruimen en een andere job te zoeken.” Of hoe er zelfs op de beste werkgever een ‘houdbaarheidsdatum’ kan staan.

(gdb) - Bron: MARK Magazine 

MARK Magazine

Op www.passionforwork.be kan je het gratis e-book 'Personal Branding' aanvragen.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.