AE organiseert ‘hackathon’ voor werknemers

Twee dagen lang kunnen werken aan je eigen projecten, innovatie stimuleren en mensen samenbrengen. Dat is het idee achter de hackathon die de Leuvense dienstverlener AE organiseert voor zijn werknemers.

13 oktober 2014

Delen

Valerie Taerwe
“Een app om AE voor te stellen aan studenten, om opleidingen in kaart te brengen, of als salestool … Alles is mogelijk.” (Valerie Taerwe, AE)

Valerie Taerwe is consultant bij AE, een dienstverlener die de expertise van zijn consultants inschakelt op business- en ICT-projecten bij andere bedrijven. “We werken onder andere als business analist, functioneel analist, technisch architect en enterprise architect”, vertelt Valerie Taerwe.

Training Day

Uitdagend en leuk werk, maar de AE’ers zien meestal alleen maar de collega’s die bij dezelfde klant actief zijn. Omdat het bedrijf het belangrijk vindt dat alle collega’s elkaar kennen en van mekaar kunnen leren, organiseert het initiatieven zoals de maandelijkse Training Day.

Op die dagen komen alle AE’ers samen, krijgen ze de laatste bedrijfsnieuwtjes te horen en wordt er opleiding voorzien. Het was op één van die Training Days dat Valerie, samen met haar collega’s Tom Devos en Matthias Vanaverbeke, het idee voorstelde om een hackathon te organiseren.

“Een hackathon is een meerdaags evenement waarbij werknemers zich in teams verdelen en de kans krijgen om hun eigen ideeën uit te werken”, legt Valerie Taerwe uit. “Bij bedrijven als Google en Facebook zijn hackathons traditie, zowel om innovatie te stimuleren als om werknemers te betrekken bij het bedrijf.”

Mobile hackathon

Valerie, Tom en Matthias kregen een ‘go’ en het nodige budget om een eerste AE-hackathon te organiseren. Die vindt plaats midden oktober. Tot dan kunnen de werknemers zich organiseren in groepjes, bij voorkeur met deelnemers uit verschillende afdelingen, en hun projecten indienen. “De enige voorwaarden zijn dat de projecten zich afspelen binnen het domein ‘mobile’ en dat ze een meerwaarde hebben voor AE als bedrijf”, legt initiatiefneemster Valerie Taerwe uit.

AE Hackathon
“Verder staan we voor alles open”, lacht Valerie Taerwe. “Ik weet dat een team speelt met het idee om een app te ontwikkelen die alle opleidingen bijhoudt en opvolgt die AE’ers kunnen volgen, maar het kan net zo goed een app zijn waarmee AE zich als bedrijf kan voorstellen aan studenten, of een mobiele site die als showcase kan gebruikt worden bij klanten.”

2.000 euro te winnen

Inmiddels hebben er zich al een zevental teams ingeschreven voor de hackathon die plaatsvindt op 17 en 18 oktober. Dat is een vrijdag en een zaterdag. AE investeert zelf één dag per medewerker in de hackathon en vraagt aan de deelnemende werknemers om hetzelfde te doen.

“Die tweede dag is geen verplichting, maar we hopen uiteraard dat zoveel mogelijk collega’s de hele rit uitdoen. Met een leuke sfeer, een rustruimte en de nodige spijs en drank, moet dat zeker lukken”, aldus Valerie Taerwe.

Op dag twee worden de projecten ook voorgesteld aan een jury. Die bestaat uit de initiatiefnemers en enkele andere collega’s. Ze kijken elk door hun eigen professionele bril naar de projecten. “Het concept, de toegevoegde waarde, de elegantie van het technisch ontwerp, de uitwerking, … We nemen het allemaal in overweging”, zegt Valerie Taerwe. Het winnende team krijgt een geldprijs van 2.000 euro en kan zelf kiezen hoe het die som besteedt.

(wv) – Foto (bd) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.