5 coaching tips van Louis van Gaal

Speelde het Nederlands voetbalelftal in 2014 nog de halve finale van de wereldbeker, dan gingen ze er vroegtijdig uit bij de kwalificatie van het EK. Waar zat het? Waarschijnlijk bij de coach, en wat jij er van kan leren.

11 december 2015

Delen

Louis van Gaal
"Het beste team wint, niet de beste spelers." (Louis van Gaal, voetbalcoach)

In zijn boek ‘De Keerperswissel’ gaat auteur Max Christern in op het succes van voetbalcoach Louis van Gaal. Die leidde een middelmatig Nederlands elftal naar de halve finale van de wereldbeker. Zowat een jaar later werd datzelfde team, al was het met een andere coach, pas vierde in zijn poule voor het EK en werd het roemloos uitgeschakeld. De succesvolle aanpak van van Gaal is ook voor veel bedrijven en teams van tel. Enkele tips voor jouw team.

1. Sluit toeval uit

Neem je team mee in de mogelijke scenario’s die kunnen ontstaan bij een wedstrijd of project. “Bedenk dat kwaliteit altijd het uitsluiten van toeval is”, weet Max Christern. Probeer als een schaker altijd een paar stappen vooruit te denken. Slaat het toeval toe, dan moet je durven in te grijpen.

2. Ken je mensen

Alle mensen zijn gelijk, maar iedere speler in een team is anders. Dat vraagt om een unieke behandeling van elke speler. Hoe beter je je medewerkers of spelers kent, hoe meer je aan hen hebt. Durf tijdig te wisselen op posities en geef jong talent een kans. Dat houdt alle betrokkenen scherp.

Louis van Gaal had tijdens de succesvolle wereldbeker door dat het klassieke aanvalsspel geen optie was. Hij wist dat zijn team daar niet geschikt voor was. “Weet welk talent je in huis hebt. Maar wat misschien nog belangrijker is: weet ook welk talent je niet hebt”, aldus Christern.

3. Het beste team wint, niet de beste spelers

Motiveer iedereen om hetzelfde doel na te streven. “De mensen die elke dag de shirtjes wassen zijn net zo belangrijk als de spelers en de bestuurders”, weet de auteur.

Teams ontstaan niet vanzelf, in het voetbal noch in het bedrijfsleven. Maar ze zijn wel essentieel om succes te behalen, dus laat ze groeien. “Geef veel aandacht aan het verbinden van je mensen aan je missie.”

Blijf als coach altijd rustig, ook in tijden van spanning en stress. Weet dat talenten gebaat zijn bij een standvastige en inspirerende baas. “Zorg dat je als baas zichtbaar bent vanaf het eerste moment. Je krijgt maar één kans om de toon te zetten.”

4. Discipline is de basis voor succes

Van Gaal is bekend om zijn ijzersterke discipline. Hoe duidelijker de noodzaak voor discipline om een bepaald doel te bereiken, hoe makkelijker de acceptatie. “Laat discipline niet als straf worden ervaren. Maar zorg voor een duidelijke structuur waarin iedereen weet wat van hem of haar kan worden verwacht.”

Lees ook de laatste tip ...

5. Verras door te veranderen  

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) – Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.