Mannen willen sexy kledij weren op de werkvloer

minirok papieren

Onderzoek van de British Heart Foundation toont aan dat mannelijke werknemers hotpants, minirokjes en laag uitgesneden topjes willen verbannen van de werkvloer wegens 'te afleidend'.

Een Britse studie wijst uit dat minstens een derde van de mannelijke werknemers van mening is dat vrouwen moeten stoppen met het dragen van onthullende outfits op het werk. Zo vindt 32 procent van de ondervraagde mannen hotpants totaal 'onaanvaardbaar' en 30 procent wil dat kledij met luipaardprints verboden wordt.

Ook doorzichtige topjes (27 procent), minirokjes (24 procent) en laag uitgesneden topjes (24 procent) vallen absoluut niet in de smaak van de ondervraagde mannen en moeten volgens hem verdwijnen op de werkvloer.

Vrouwen akkoord

Vrouwelijke werknemers gaan akkoord dat sexy kledij niet kan op kantoor. Maar liefst 67 procent van de vrouwen vindt dat men korte shortjes moet verbieden en 52 procent vindt het dragen van een minirok erg onprofessioneel.

Andere kledij die zowel door mannen als vrouwen niet geapprecieerd worden op het werk: T-shirts met slogans (ongepast volgens 32 procent), 'grappige' dassen (26 procent), Uggs (26 procent) en leggings (23 procent).

(nm) – Bron: Dailymail.co.uk 

Meer info over Kledij

09/04/2013