Mannen kunnen beter geen koffie drinken

Stressé ? Vaut mieux ne pas ingurgiter de café ...
Stress? Dan drink je als man beter geen koffie!

Dat koffie opkikkert, is bekend. Het spul bestrijdt slaperigheid, vermoeidheid en bezorgt u een instant energiestoot. Althans, als u een vrouw bent. Dat is de verrassende conclusie van een onderzoek aan de Bristol University naar het drinken van koffie in stresserende situaties.

Zeer effectief voor vrouwen, menen de onderzoekers. Zij presteren opmerkelijk beter na een espresso of twee. Mannen niet. Bij hen zorgt de cafeïne voor minder zelfvertrouwen. Mannen met stress en koffie in het lijf zouden er ook langer over doen om hun werk gedaan te krijgen.

Verstrekkende gevolgen

Belachelijke studie, zal u zeggen. Misschien, maar stel u eens voor dat het waar is. Aangezien het nog steeds vooral mannen zijn die de dienst uitmaken in het bedrijfsleven, kan het drinken van een koffie te veel plots verstrekkende gevolgen hebben.

Want wat doen mannen tijdens vergaderingen? Inderdaad: stressen en koffiedrinken. Beide vaak in enorme hoeveelheden. Zet een hoop vrouwen en een dampende thermos aan dezelfde tafel en de vergadering zal niet alleen minder lang duren, het probleem wordt misschien zelfs opgelost. Zo klaar als een klontje lijkt ons dat.

(wv)  

Meer info over Stress , Gezondheid

04/02/2011