7 jobs die niemand wil
Je doet je werk niet graag? Wel, het kan ongetwijfeld erger. Voor deze 7 jobs zijn er amper kandidaten te vinden. En met reden!
Van de Nederlandse werknemers staat momenteel ongeveer een kwart op dieet. Vooral jonge werknemers vinden hun gewicht ontzettend belangrijk. Maar liefst 30 procent van de werknemers tussen de 16 en 34 jaar is bezig met lijnen. Van de oudere werknemers volgt maar 20 procent een dieet. Niet alleen het verschil tussen jong en oud, maar ook de gelijkenis tussen man en vrouw worden in dit onderzoek van Eurest, gehouden onder ongeveer 300 gasten van bedrijfsrestaurants, aangetoond.
‘Over het algemeen wordt gedacht dat met name vrouwen zich rond deze periode druk maken over hun figuur. Maar mannen blijken net zo bezig te zijn met hun uiterlijk. Dit merken we ook in de bedrijfsrestaurants. Gezonde snacks zijn dubbel in trek. De saladebar, maaltijdsalades en fruit- en zuivelbar doen het op dit moment erg goed’, aldus Joop Stutterheim, Manager Marketing van Eurest.
Vrouwelijke werknemers blijken in de cafetaria wel vaker calorieën te tellen dan hun mannelijke collega’s. Beiden zijn echter even kritisch wat betreft de keuze van hun maaltijd in het bedrijfsrestaurant. Een kwart neemt bewust producten die helpen bij het afvallen of het verbeteren van hun figuur.
(nm) – Bron: managersonline.nl
6 april 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Je doet je werk niet graag? Wel, het kan ongetwijfeld erger. Voor deze 7 jobs zijn er amper kandidaten te vinden. En met reden!
Tien procent van de werknemers werkt ’s middags gewoon door zonder te lunchen. Twee op drie neemt wel even tijd om te eten, maar doet dat gewoon aan zijn bureau of op zijn werkplek.
Tim Meuleneire (26), eigenaar en chef van sterrenrestaurant De Koopvaardij in Stabroek, is uitgeroepen tot ‘Eerste Kok van België 2010’. Maar culinaire erkenning is geen garantie voor financieel succes. “Een bord kopen, kost al 30 euro.”
Slecht eten, te duur en te weinig variatie zijn de meest gehoorde kritieken over het maaltijdaanbod in de bedrijfskantines. Ook bij jou?
Lang leve de middagpauzes. Maar zo’n break kan ook aardig mislopen.
Ondanks het toenemende belang van welzijn op het werk zijn er nog altijd factoren die stressgerelateerd ziekteverzuim in de hand werken…
De meeste werknemers zijn niet langer gebonden aan een werkplek, en dus werken steeds meer mensen van thuis uit.
Werken in een kerncentrale: dat is zonder meer een unieke en speciale job. Natasja doet het intussen al bijna twintig jaar.