Mag ik als student de hele zomer werken?

Het systeem van studentenarbeid wijzigt wel eens. Uiteindelijk mag je 50 dagen per jaar werken aan een verminderde bijdrage (2,71% voor de student) bij één of meerdere werkgevers.

7 juli 2015

Delen

Vakantiejob

Tot eind 2011 was dit 2 keer 23 dagen: 23 dagen in de zomervakantie en 23 dagen verspreid over de rest van het jaar. Dit gaf slechts een totaal van 46 dagen. Vanaf 2012 krijg je dus 4 dagen extra en bovendien maakt het niet meer uit wanneer je precies wilt werken. Je kan dus evengoed 50 dagen in de zomervakantie werken (en niet tijdens het schooljaar).

Verminderde bijdrage

Om van de verminderde bijdrage te kunnen genieten moet je een schriftelijke arbeidsovereenkomst voor studenten sluiten met jouw toekomstige werkgever en mag je geen arbeidsprestaties verrichten tijdens periodes van verplichte aanwezigheid in de onderwijsinstelling. Het spreekt voor zich dat je ook het maximum van 50 dagen niet mag overschrijven. Overschrijd je toch deze limiet, dan zal je als student dezelfde socialezekerheidsbijdragen betalen als een gewone werknemer, dus 13,07 procent. Ook de werkgever zal dan de gewone patronale socialezekerheidsbijdragen moeten betalen. Opgelet, een paar uren werken telt voor een volledige dag mee.

De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid heeft naar aanleiding van het nieuwe systeem een interessant website ontworpen: student@work. Je kan inloggen op deze site met je elektronische identiteitskaart en je resterend aantal dagen raadplegen of zelfs een attest afdrukken waarop het resterend aantal dagen vermeld staan. Veel werkgevers vragen naar dit attest. Op deze wijze verzekeren zij er zich immers van dat jouw 50 dagen nog niet werden opgebruikt (bijvoorbeeld bij een andere werkgever) en weet de werkgever zeker dat ook hij slechts verminderde patronale bijdragen zal moeten betalen aan de RSZ (5,42%).

Kinderbijslag

Deze 50 dagen hebben geen invloed op het recht op kinderbijslag. Als student heb je immers onvoorwaardelijk recht op kinderbijslag tot 31 augustus van het jaar waarin je de leeftijd van 18 jaar bereikt. Tot deze datum heeft een tewerkstelling dus geen gevolgen voor het recht op kinderbijslag ongeacht het type van overeenkomst (gewone of voor studenten) dat wordt gesloten en het aantal uren dat wordt gepresteerd. Na deze periode en tijdens de studiejaren mag het aantal uren om het recht op kinderbijslag te behouden de 240 arbeidsuren niet overschrijden (voor het eerste, tweede en vierde kwartaal). Indien de grens van 240 uren overschreden wordt, verlies je als student de kinderbijslag voor het volledige kwartaal (3 maanden). Tijdens de grote vakantie (juli tem september) geldt er geen uurgrens.

(it) 

in samenwerking met Securex

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.