Horecafederatie wil maaltijdcheques van 15 euro

De Brusselse horecafederatie pleit voor een verhoging van de waarde van maaltijdcheques tot 15 euro. Dat moet de sector ondersteunen, schrijft de Franstalige krant Le Soir maandag.

16 december 2008

Delen

Nu zijn de cheques nog 5,5 tot 6 euro waard. Maar de horecafederatie wil dit dus graag verhogen tot 15 euro. "Enkel zo'n oplossing zou ons toelaten om de crisis tegen te gaan en een golf van faillissementen te vermijden", zegt Yvan Roque, de voorzitter van de Brusselse horecafederatie.

Volgens Roque worden de maaltijdcheques nu vaak onwettig gebruikt. Hij vindt dat ze enkel gebruikt mogen worden voor maaltijden, terwijl ze in grootwarenhuizen ook gebruikt worden om andere aankopen te betalen.

Evenwichtige maaltijden

Roque zegt dat als de helft van het maandelijkse bedrag wordt uitgegeven aan evenwichtige maaltijden, dit de gezondheid van de verbruikers ten goede zal komen en daardoor ook de sociale zekerheid, die kosten kan besparen. Hij stelt ook voor om de cheques te geven aan eigen werknemers in de strijd tegen fraude en uitbetalingen in het zwart.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.