Voltaire: Superlunch

Een kille, wat regenachtige middag brengt me naar de Voltaire, een gezellige en warme brasserie in Heverlee.

4 november 2011

Delen

Voltaire in Heverlee
Voltaire
Jules Vandenbemptlaan 6a
3001 Heverlee
www.voltaire.be

Score: 4 / 5

Die blijkt rond lunchtijd aardig vol te zitten. In de voorste vertrekken - het boothuis, de bibliotheek en het brasseriegedeelte aan de open haard - is geen leeg tafeltje meer te vinden, maar gelukkig is er nog plaats in de achterin gelegen Orangerie. Van hieruit heb je zicht op een groot en groen terras. Aan de muren hangen Afrikaanse maskers en een indrukwekkend zebravel.

Zakenlui

Dat de Voltaire een populaire ontmoetingsplaats is voor zakenlui blijkt duidelijk uit het publiek dat hier rond me zit. De kaart vermeldt dan ook een speciale zakenlunch (33 euro), waarbij een keuze gemaakt kan worden uit de voor- en hoofdgerechten van de suggesties (waters, huiswijnen en koffie inbegrepen).

Ik ben echter naar de Voltaire afgezakt voor de Superlunch (10 euro). Die term valt misschien sneller te verwachten bij een fastfoodketen dan in een Heverleese brasserie, maar daarom dekt hij niet minder de lading. Wat ik op mijn bord krijg, is wel degelijk een superlunch.

Voltaire in Heverlee Voltaire in Heverlee              

Zachte prijs

Op een klein langwerpig tafeltje worden zes hapjes gepresenteerd, die bestaan uit kleinere versies van de voorgerechten en hoofdgerechten op de kaart. Er is een tapa met iberico ham, een oester natuur, een beignet van scampi, een croque van geitenkaas met appeltjes en spek, een mootje ombervis met citroenrisotto en cordon bleu van kalf op een bedje van spaghetti. Het maakt de lunch meteen bijzonder feestelijk, en dat voor een zeer zacht prijsje.

Op de Superlunch bestaan verschillende variaties. Voor 16 euro krijg je water, een glas wijn en koffie bij het eten. Voor nog eens 7 euro extra mag je ook zes kleine dessertjes verwachten: een bolletje vanille-ijs, een bolletje bananenijs, chocolademousse van witte en bruine chocolade, crêpe Suzette en appeltaart. Geen aanrader voor kleine eters.

Voltaire in Heverlee              

Wie niet te vinden is voor al die toeters en bellen kan ook nog altijd opteren voor een van de klassiekers op de kaart. Voor een steak tartaar, Caesar salade of visserspannetje tel je tien euro neer. Op de eerste verdieping beschikt het restaurant ook over een salon, een feestzaal voor 80 personen en een terras. Voltaire is iedere dag behalve maandag geopend van 11u tot 22u.

Waar?


Grotere kaart weergeven                

(mo)               

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.