’t Hooghuys: Het beste broodje

Babynamen, chipssmaken, liefdesbrieven ... Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een wedstrijd voor. Zo ook voor snackbroodjes. Het lekkerste snackbroodje van België zou - althans volgens de jury van de gelijknamige wedstrijd - te vinden zijn in Zottegem, bij ’t Hooghuys.

4 november 2011

Delen

’t Hooghuys
’t Hooghuys
Hoogstraat 29
9620 Zottegem
www.traiteur-thooghuys.be

Score: 4/5

Meteen een goede reden om eens een kijkje te gaan nemen in deze traiteurszaak. De prijswinnaar, het Galpobroodje (4,20 euro), vormt met zijn garnituur van Altessekaas, Gandaham, een slaatje van appel, mango en witloof vermengd met citrusvinaigrette en zelfgemaakte portostroop een uitgebalanceerde combinatie van zoet, zuur en zout.

Wit of granen

Het is een evenwicht dat we vaker tegenkomen op de kaart met belegde broodjes. Zo biedt het Normandisch broodje (4 euro) een combinatie van camembert met honing en noten, terwijl het Breugelbroodje (3,20 euro) paté met witloof en uienconfituur samenbrengt. Wie houdt van stevige kost kan opteren voor een boerenbroodje (3,50 euro) met gehakt, gebakken spek, verse ajuin, ketchup en mosterd. Klanten kunnen steeds kiezen tussen wit of granen stokbrood.

Naast belegde broodjes - die worden samengesteld terwijl je erop staat te kijken - biedt ’t Hooghuys ook een uitgebreid assortiment aan panini’s en pastasalades. Er is dagelijks verse soep te verkrijgen voor 3,50 euro per liter. Iedere dag serveert ’t Hooghuys drie verschillende vleesgerechten, één visgerecht en één pastabereiding (vandaag met geitenkaas en spek) om mee te nemen.

Lunch in ’t Hooghuys – Zottegem

Kaasplank

Tot de specialiteiten van ’t Hooghuys behoren de vol au vent, paëlla, zalmmousse, paling in’t groen en huisbereide kaas- en garnaalkroketten. Achterin de winkel staat de delicatessenkast waarin zoetigheden, pesto’s, artisanale pasta’s en confituren worden gepresenteerd.

Het is net geen twaalf uur en het is dan ook erg druk in de stijlvolle traiteurszaak. Het drie man sterke winkelpersoneel laat de zaken echter goed vooruit gaan terwijl er hier en daar toch een grapje of een praatje af kan. De lange koeltoog die tot achterin de winkel doorloopt, ligt lekker vol met een uitgebreid aanbod aan kazen en charcuterie. Wie dat wenst, kan voor feesten een kaasplank laten samenstellen.

Lunch in ’t Hooghuys – Zottegem

Op donderdag en zondag is ’t Hooghuys gesloten.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(mo)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.