Simon Says: Kunstige koffie

Er zijn zo van die grijze dagen waarop je liever je bed niet uitkomt. Een beetje kleur en gezelligheid kan dan een handje helpen. Op de hoek van Oudburg knalt fel oranje, geel, blauw en groen van de gevel van een art deco hoekwoning. Twee Britten runnen hier een koffiebar, eetcafé en B&B: Simon Says. Op zonnige dagen tref je hier ‘hip Gent’ aan op het terras. Op een druilerige weekdag in de ochtend is de sfeer iets meer bedaard.

4 november 2011

Delen

Simon Says in Gent
Simon Says
Sluizeken 8
9000 Gent
www.simon-says.be

Score: 3,5 / 5

09:21:33

Ik kies een tafeltje bij het raam zodat ik de passage op straat in de gaten kan houden. Al is er in het interieur eveneens veel eye candy. Ook hier is voor rijke kleuren gekozen, met een diep appelblauwzeegroen op muren en plafond. De tafeltjes hebben een bijpassend blad uit kleurrijke tegels. Geen minimalisme hier, maar een aanstekelijke mix die de levenslust van de uitbaters uitstraalt. Klap op de vuurpijl is het werk van Panamarenko dat je hier niet aan maar op de muur kan zien: gouden tekeningen van zijn imaginaire werktuigen (die in werkelijkheid niet blijken te werken). Een ode aan de verbeelding dus. Dat lijkt ook deze stek: een stukje escapisme.

09:29:45

Nu nog een lekkere kop koffie en mijn humeur raakt er weer helemaal bovenop. Niet toevallig komt die van de branderij van Eveline Hoorens, mevrouw Panamarenko. Ik bestel de ultieme ontbijtkoffie: een cappuccino (2,40 euro) en ben benieuwd of die volgens de regels van de kunst gezet zal worden. Op de kaart staan nog een zestal andere bereidingen. Voor een enkele espresso tel je hier 1,90 euro neer. Klanten op een dieet hoeven zich hier geen melk bij de koffie te ontzeggen: er is magere melk en sojamelk verkrijgbaar.

lunchen bij Simon Says in Gent lunchen bij Simon Says in Gent   

Ook aan de maag wordt gedacht. Er zijn vaste ontbijtformules, van ‘Bronze’ (lungo koffie, minigebakjes en vers sinaasappelsap; 6 euro) tot ‘Platinum’ (plus bio ei, muesli en yoghurt, ham, kaas, brood en een selectie confituur; 17,5 euro). Ik ga voor een gekookt eitje (ook bio) en brood (2,50 euro). Ook de kaas is hier trouwens biologisch en komt van de Gentse kaasmakerij Het Hinkelspel. Ik heb al veel goeds horen vertellen over de ‘croque Simon Says’ met deze kaas en gandaham, begeleid door een slaatje en chutney (7 euro), maar dat is voor als ik hier eens kom lunchen.

Op voorwaarde dat dit ontbijtje in de smaak valt, uiteraard. En dat is zeker het geval. Met de keuze voor kwaliteitsvolle ingrediënten is de strijd al half gestreden, maar ook de bereiding mag er zeker zijn. De bediening is dan weer vlot - misschien een tikje nonchalant - en sympathiek. Voor nog geen 5 euro ben ik hier mijn dag op een positieve noot begonnen.

Waar?


Grotere kaart weergeven    

(ks)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.