Sara’s id: Ontbijtidee

In een statig hoekpand in hartje Brussel, geprangd tussen een Delhaize aan de ene en een GB aan de andere kant, ligt Sara’s Id, een modern café-restaurant met industriële look.

18 november 2011

Delen

Sara’s id (Brussel)
Sara’s id
Kiekenmarkt 2
1000 Brussel
www.sara-id.be

Score: 3 / 5

Het is nog niet eens acht uur in de ochtend wanneer ik er onder het genot van koffie en krant door de muurhoge ramen de stad zie ontwaken. Het uitzicht op de warenhuizen is ietwat troosteloos, maar krijgt net daardoor een zekere charme. Adele kweelt in een aanvaardbaar volume over haar verloren geliefde en de eerste gasten druppelen - meestal alleen en met kleine oogjes - binnen voor een ontbijtje.

Slimme rangschikking

Dat ontbijt heb je hier al voor vijf euro: een warme drank, twee koffiekoeken, sinaasappelsap en naar keuze een stuk fruit of een potje yoghurt. De verse koffiekoeken liggen uitgestald in grote broodmanden, de kranten van de dag hangen aan het krantenrek. Achterin staat een koeltoog met een grote variëteit aan kleurrijke flesjes frisdrank en bioproducten. Er lijkt over de rangschikking ervan te zijn nagedacht.

Een jonge man noteert de ontbijt- en lunchformules op een bord bij de ingang. Voor soep, een belegd broodje en frisdrank of koffie betaal je 9 euro. Vervang je het broodje door een stuk quiche, dan betaal je 11 euro. Daarnaast heeft Sara’s Id een beperkt aanbod aan vlees- en visschotels, pasta’s, wokgerechten en salades. Voor een hoofdgerecht betaal je om en bij de 10 euro.

Sara’s id - Brussel  Sara’s id - Brussel 

Mezzanine

Beneden neem je plaats op zwarte designstoelen aan kleine tafeltjes, bovenin vind je een mezzanine die als loungeruimte dienst doet. Hier zijn de tafels groter en staan er zetels. Een muurhoge kast - gevuld met thee en kleurrijke theepotten - maakt een visuele verbinding tussen de twee verdiepingen. Ernaast hangt een hoge metaalkleurige ladder die perfect past in het interieur, waarin zwarte, witte, en metaalkleurige tinten overheersen.

Sara’s Id is te strak en te conceptueel om echt een ziel te hebben, maar heeft door de aandacht voor stijl en kwaliteit, de heerlijke lichtinval en de uitstekende ligging wel sterke troeven in handen. Op weekdagen geopend van 7.30u tot 20 uur, op zaterdag vanaf 9 uur.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.