Julie's House: Voor zoetekauwen

Een beetje zoetigheid op kantoor kan geen kwaad, zeker niet met valentijn in het verschiet. Bij de Gentse patisserie Julie’s House vind je daar meer dan genoeg van.

5 februari 2010

Delen

Julie's House in Gent
Julie’s House
Kraanlei 13
9000 Gent
www.julieshouse.be

Score: 3 / 5

09:05:23

Julie Stampaert bakt met veel liefde taarten, cupcakes, muffins, brownies en nog ander lekkers. Ze leerde de stiel in de kokscholen Spermalie en Ter Groene Poort in Brugge. Daarna ging ze als gerante aan de slag bij ‘Les tartes de Françoise’ op het Laurentplein, waar je nog steeds terecht kan voor taart en quiche.

Hartige kost vind je bij Julie echter niet, zoets in allerlei vormen des te meer. In de etalage staat al een toren van veelkleurige cupcakes te blinken. Daarnaast een taart in drie lagen volledig opgetrokken uit snoep. Binnen is de toog nog goed gevuld. Ik heb me laten vertellen dat dat aan het einde van de dag wel eens anders is. Rechts zitten enkele mensen te keuvelen met een tas koffie en ontbijt.

Naast de klassieke croissant (1,40 euro), kan je hier je dag ook beginnen met scones (1,50 euro), gewonnen brood (3,20 euro) of pancakes (3,20 euro). Voor wie niet kan kiezen, is er de ‘big brunch’ (13,75 euro) met een combinatie van dat alles.

9:10:14

Ik laat me verleiden door de schattige cupcakes. Die komen in een achttal smaken. Als chocoladefanaat twijfel ik even om een chocolade cupcake te kiezen. Maar mijn nieuwsgierigheid naar de speculoos cupcake haalt de bovenhand. Omdat je in een patisserie als deze even niet aan de calorieën mag denken, vraag ik nog een exemplaar met limoen (allebei 2,30 euro). Een kleine espresso (2,20 euro) zorgt dan weer voor een welgekomen portie cafeïne.

lunch bij Julie's House in Gent lunch bij Julie's House in Gent lunch bij Julie's House in Gent   

Alle gebak is ook om mee te nemen, maar ik nestel me in het gezellige hoekje achterin. Ik zit nauwelijks neer of de dienster komt mijn bestelling brengen. Vroeger nam Julie ook het opdienen volledig voor eigen rekening. Intussen levert ze ook patisserie aan bekende horecazaken in de buurt. Maar ze heeft hartelijk personeel gevonden dat je je meteen welkom laat voelen.

Na al het watertanden, zet ik mijn vork in de cupcake met limoen. Het torenhoge zachte glazuur is zo zoet, dat ik nauwelijks citroensmaak proef. De cake zelf is een smeuïge botercake. De cupcake met speculoos kan me meer bekoren omdat die toch iets minder overdadig zoet is. Integendeel, die is lekker kruidig zoals je van speculoos mag verwachten. Maar je moet al een grote maag hebben om twee van deze cakes binnen te spelen. Ik vraag dan ook een doosje om de rest mee te nemen. Voor later op de dag, wanneer mijn suikerspiegel een dipje krijgt. Maar die kans krijg ik niet. Mijn collega’s gaan sneller met mijn zoete buit aan de haal.

Waar?


Grotere kaart weergeven     

(Katrien Stragier)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.