Houtsiplou: Frivoole Hamburgertent

Jacques Brel en Arno Hintjens dansen zingend in het rond, de Bende van Nijvel komt piepen achter een houten schutting en in een hoek wordt De Stomme van Portici opgevoerd terwijl de revolutie wordt uitgeroepen en mannen en vrouwen hun liefde voor het vaderland verkondigen.

4 november 2011

Delen

Houtsiplou
Houtsiplou
Rouppeplein 9
1000 Brussel
www.houtsiplou.be

Score: 4 / 5

De grote muurschildering van de Brusselse kunstenares CÄäT op de eerste verdieping van het charmante eettentje Houtsiplou kan wellicht talrijke toeristen bekoren, maar ook echte Belgen kunnen plezier beleven aan de vele details en knipogen in het werk. Houtsiplou – gelegen op het Rouppeplein, waar ook de iets prijzigere Comme chez Soi gevestigd is – is een kleurrijk etablissementje waar je terecht kan voor een drankje of een grote hap. De rijkelijk geïllustreerde kaart is al even vrolijk als het interieur (neem zeker eens een kijkje op de website) en biedt lekkers voor jong en oud, al lijkt het publiek voornamelijk uit twintigers te bestaan. Vlees, vis of veggie, pasta of salade, je vindt het allemaal bij Houtsiplou en het blijft bijzonder budgetvriendelijk.

Bloempot

Specialiteit van het huis zijn de hamburgers, die je hier kan krijgen voor 13,80 euro met frietjes of een slaatje. Er is keuze uit rundvlees, kip, kabeljauw en eendenborst en alle burgers kunnen ook met tofoe gemaakt worden. De hamburgers dragen namen als ‘plouf’, ‘cocotte’ of ‘super chouette’. Ik kies voor de ‘houtsiplou’, met rundvlees, gorgonzola, raketsla, gekonfijte tomaten en ajuin.

Lunch in Houtsiplou - Brussel

De bediening gaat snel en de porties zijn royaal. De handgesneden frietjes worden geserveerd in een kleine bloempot. Houtsiplou werkt enkel met verse producten en de burger wordt op een eenvoudige plank opgediend tussen een lekkere pistolet in plaats van een wak broodje. Wie liever opteert voor een koude schotel kan een grote meergranenboterham met frietjes of een slaatje bestellen. Je kan ze krijgen met gepaneerde kip, gegrilde verse zalm met ricotta en gamba’s, asperges of fijn gesneden gekarameliseerd rundvlees.

Kinderen betalen 7 euro voor een kleine spaghetti of hamburger en op regenachtige dagen is er een dagsoep aan 5 euro. Een voorgerechtje (kaas- of garnaalkroketten, garnalencocktail, rundscarpaccio, ...) heb je voor ongeveer 10 euro. De keuken is geopend van 12u tot 14u30 en van 18u tot 22u30. Bij mooi weer staat er een groot terras ter beschikking van de gasten.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(mo)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.