Het Olijfboompje: Zomerse taverne

In de Hendrik Consciencestraat, niet ver van het station van Mechelen, trekt het grote raam van Het Olijfboompje de aandacht van hongerige voorbijgangers. Binnen is het erg helder – achteraan valt het licht door een mooi en kleurig glasraam – en er hangt een ongedwongen sfeer. Het publiek van de taverne bestaat vanmiddag hoofdzakelijk uit dames. Bij het binnenkomen word ik vriendelijk verwelkomd door gastvrouw Carine, die de meeste van haar klanten bij naam blijkt te kennen.

6 maart 2012

Delen

Het Olijfboompje Mechelen
Het Olijfboompje
Hendrik Consciencestraat 21
2800 Mechelen
www.hetolijfboompje.com

Score: 2 / 5

Ik neem een aperitiefje en krijg er meteen een bokaaltje chips bij. Op de radio weerklinkt Rihanna’s zoetgevooisde stemgeluid. De kaart biedt een betrekkelijk uitgebreide keuze aan gerechten uit de Vlaamse keuken. Hier en daar duikt ook een Griekse klassieker op, zoals tzatziki of feta in de oven met spekjes, tomaat, champignons en honing bij de voorgerechten. De liefde voor Griekenland ligt mee aan de basis van de naam van deze taverne. In de zuiderse olijfboom zien uitbaters Carine en Joël het symbool van rust, eenvoud en sereniteit. Al lijkt dat verlangen naar sereniteit wel wat te botsen met de kitscherige accenten in het zomerse interieur, zoals de grote zonnebloemen uit kunststof waarmee de muren zijn versierd.

Het Olijfboompje Mechelen 

Pannenkoeken en wafels

Iedere dag van de maand kan je bij Het Olijfboompje een andere dagschotel bestellen, en de kaart wordt elke maand opnieuw vervangen. Een dagschotel – meestal eenvoudige Vlaamse kost – heb je voor 10 euro. Wie er ook soep bij wil, betaalt 12 euro. Vandaag krijg ik een gehaktbroodje met een frisse tomatensalade en gebakken aardappels op mijn bord. Voor andere hoofdgerechten, denk aan steak, lamskotelet, gebakken zalm of Griekse mezze, betaal je wat meer, al kan je bij Het Olijfboompje ook terecht voor kleinere snacks als croque-monsieur of spaghetti.

Zoals het een goede taverne betaamt, voorziet Het Olijfboompje ook een uitgebreid assortiment aan pannenkoeken, wafels en ijscoupes. Heel wat gerechten zijn in kinderformaat te bestellen en de allerjongsten kunnen zich bovendien uitleven in de leeshoek. Het Olijfboompje is geopend van 11 tot 22 uur. Op donderdag en zondag blijft de deur gesloten.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.