Fanterlok: Buiksprekerij

Van het dorpsgevoel of de zuiderse sferen waarvoor de Mechelse Vismarkt wel eens geroemd wordt, valt op deze druilerige winterdag jammer genoeg niet veel te merken.

6 maart 2012

Delen

Fanterlok in Mechelen
Fanterlok
Vismarkt 16
2800 Mechelen
www.fanterlok-mechelen.be

Score: 3 / 5

De talrijke horeca-etablissenten op het pleintje zien er bij dit weer wel des te gezelliger uit en de eetcafé’s doen dan ook hun uiterste best om argeloze voorbijgangers te verleiden tot het van naderbij bestuderen van hun interieur en vooral keuken. Den Akker prijst er evenals De cirque zijn suggesties van de dag aan, en net als de Ronda – 10 euro voor kip-coco’s! – zet ook Fanterlok zijn dagschotel buiten op een krijtbord in de verf.

Luxebroodje

Die dagschotel, een ‘luxebroodje rosbief met huisgemaakte eiersalade’, spreekt tot mijn verbeelding en bijgevolg sta ik al snel binnen in een ruim vertrek met een sobere maar warme inkleding. Aan de muren hangen grote schilderijen in popartstijl en er speelt rustige jazzmuziek. Het is al wat later op de middag. De zaak zit halfvol en er hangt een ontspannen sfeer.

Het eetcafé is gevestigd in een historisch gebouw uit 1724. De naam Fanterlok roept beelden op van middeleeuws fabeldieren, maar blijkt eigenlijk afgeleid van fantriloque, het Franse woord voor buikspreker.

Kappertjes!

Terwijl ik wacht op mijn bestelling krijg ik alvast een mandje met lekker vers en krokant brood, vergezeld van kruidenboter en olijventapenade. Iedere middag (behalve op zondag, want dat is de sluitingsdag) kan je bij Fanterlok terecht voor een dagschotel van tien euro. Deze week staan onder andere cordon bleu met linguini en tomatensaus, steak pepersaus met sla en frietjes of makreel uit de oven met rijst op het menu.

Fanterlok in Mechelen Fanterlok in Mechelen             

En vandaag dus dat broodje rosbief, dat trouwens erg populair blijkt te zijn, zo merk ik althans wanneer ik de keuze van de andere gasten in ogenschouw neem. Niet onterecht, want de huisgemaakte eiersalade (met kappertjes!) mag een voltreffer genoemd worden. Ook de rosbief is heerlijk mals en van uitstekende kwaliteit.

Het knapperige stuk stokbrood is verder nog belegd met een fris slaatje en stukjes tomaat. Ik worstel enige tijd met het brood (dat eigenlijk te krokant is om met mes en vork te benaderen) maar dat doet weinig af aan de kwaliteit van het gerecht. Mocht een buik kunnen spreken, de mijne zou alvast veel woorden van lof uiten.

Waar?


Grotere kaart weergeven               

(mo)              

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.