Como Como: Como-si Como-ça

Tapas zijn razend populair. Geen wonder, want je eet wat en hoeveel je wil. Maar zeg niet zomaar tapa tegen een pinxto. Deze Baskische variant van het Spaanse hapje eet je zonder bestek terwijl je sommige tapas toch beter met mes en vork te lijf gaat. Bij Como Como maken ze – letterlijk – aan de lopende band vijftig verschillende pinxtos.

29 augustus 2011

Delen

Lunchen bij Como Como in Brussel
Como Como
Dansaerstraat 15
1000 Brussel
Tel. 02/503.03.30
www.comocomo.be

Score: 1 / 5

13:24:56

Even twijfel ik nog om binnen te gaan. Zowat overal zie ik immers bordjes met 'gereserveerd' staan. Toch even checken bij de gastheer of er toevallig nog een plaatsje voor één is, in het nog lege restaurant. Blijkt dat de bordjes louter gebruikt worden om de verschillende zitplaatsjes aan de lange tafels af te bakenen. Vreemd, want zo jaag je klanten weg, niet? Maar soit, blij dat de keuze onbeperkt is, palm ik een kruk aan de toog in.

Daar kan ik meteen de chef in de gaten houden, die onder wat Spaans gemompel af een toe een nieuw hapje op de loopband plaatst. Dat is nodig, want de bordjes die ons voorbijkomen hebben hun beste tijd gehad. En aangezien er niemand anders zit, blijven de verlepte sla, moes van bonen en de uitgedroogde gebakjes onder mijn neus passeren.

13:28:05

Met vier man aan het werk en mezelf als enige klant mag je uitgaan van een snelle bediening. De wijnkaart is uitgebreid en met naar mijn zin zelfs wat te veel uitleg. Op het glas rode wijn (4,50 euro) valt niet veel aan te merken, al laat hij niet veel indruk na. Dan toch maar wat hapjes uitkiezen. Drie lijkt me voldoende voor een snelle lunch (9,50 euro).

De gastheer legt uit dat de kleur van het bordje aangeeft met welke voedselgroep je te maken hebt. Zo staat bijvoorbeeld blauw voor vis en zwart voor vlees. Goed dat er toch dat hulpmiddeltje is, want aan sommige gerechten valt moeilijk te zien wat er nu eigenlijk op het bord ligt. Geen goed teken. Wat de chef ‘vers’ op de borden legt, is allemaal zwaar gefrituurd. Ook geen goed teken.

Como Como, pinxtos, Brussel Como Como, pinxtos, Brussel  

Nochtans verzekert de gastheer dat alles vers in huis wordt bereid. Toch ziet alles er diepvries uit. Het eerste schoteltje dat ik van de band haal, calamares fritti, kan me niet van het tegendeel overtuigen. Het korstje is zelfs niet krokant gebakken, waardoor het niet meer is dan een smakeloze brij. Het bordje patatas bravas is al niet veel beter. Als dit verse aardappel is, ben ik miljonair. Een bordje sla met paprika dan maar. Daar kan je toch niet veel mis mee doen? Tenzij hem te lang op de band laten liggen …

Het concept mag dan al leuk zijn, als het eten niet lekker is, ga ik liever elders. Naar een klassieke tapasbar bijvoorbeeld.

Waar?


Grotere kaart weergeven    

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.