Brasserie Improvisio: Koken in een kruidenkamer

Het hoeft niet iedere middag een snelle hap te zijn in een plaatselijke broodjesbar of een kort ontspannend moment in een koffiehuis. Wie een wat uitgebreidere zakenlunch op het oog heeft, kan in Leuven terecht bij Brasserie Improvisio.

26 augustus 2011

Delen

Brasserie Improvisio in Leuven
Brasserie Improvisio
Brusselsestraat 63b
3000 Leuven
www.brasserieimprovisio.be

Score: 4 / 5

Deze culturele brasserie, in 2003 geopend door Fabian Deckers, is gevestigd op de binnenkoer van de Romaanse Poort. Vroeger deed het gebouw – dat stamt uit 1735 – dienst als kruidenmengkamer van het Oud Gasthuys, vandaag bieden de verschillende vertrekken plaats aan een honderdtal restaurantbezoekers.

Idyllisch terras

Bij mooi en warm weer kan terecht op een van de drie terrassen: een groot buitenterras vooraan en twee idyllische binnenterrassen. Je kan er ook een zaaltje huren voor seminaries, privéfeestjes of recepties.

Ontbijten kan tussen elf en twaalf. Na twaalven krijg je de lunchkaart aangeboden. Er is keuze uit verschillende kleine snacks, broodmaaltijden, salades en pasta’s. Naast twee visgerechten en vier vleesgerechten biedt de kaart ook een artisanaal bereide vegetarische quiche. Brasserie Improvisio onderscheidt zich als bijzonder kindvriendelijk. Er is een speciale kinderhoek en alle gerechten zijn ook te verkrijgen in kleinere porties.

Perfecte crème brûlée

Wild doet het uiteraard uitstekend bij dit onguur herfstweer. Ik kies voor het menu van de chef (25 euro) dat op een groot bord boven de open haard wordt aangekondigd en waar ik niet aan kan weerstaan. Als hapje krijg ik een erwtensoepje op grootmoeders wijze in een Illy-kopje. Het helpt om na de vrieskou weer helemaal op temperatuur te komen.

Het voorgerecht – coquilles met appel en een sausje van bloedworst – wordt gevolgd door een filet van eend met vergeten groenten en een sausje van Luikse siroop. Het feest van zoete verfijning eindigt met de perfecte crème brûlée.

Brasserie Improvisio in Leuven Brasserie Improvisio in Leuven 

Leuk detail: bij de rekening krijgen we een heus evaluatieformulier voorgeschoteld. Het interieur, de grootte van de porties, de kwaliteit van het eten en de bediening vragen allemaal om een beoordeling. Vriendelijk en voldaan als we zijn, smijten we graag met goede punten. Alles krijgt een goed tot zeer goed, en dat willen we hier graag nog even herhalen.

Waar?


Grotere kaart weergeven   

(mo)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.