Brasserie Gustav: Monumentale operabrasserie

Op de hoek van de Antwerpse Rooseveltplaats en de Van Ertbornstraat opende in het najaar van 2009 brasserie Gustav de deuren. De brasserie is gevestigd in het pand waar zich vroeger café-restaurant Caveau bevond - beter bekend als de Boerinnekes - en ademt de sfeer van de authentieke Brusselse en Parijse brasserieën.

24 november 2011

Delen

Brasserie Gustav
Brasserie Gustav
Van Ertbornstraat 2
2018 Antwerpen
www.brasseriegustav.be

Score: 4 / 5

Het gewelfde plafond, de marmeren zuilen, het klassieke meubilair en de grote spiegels versterken het nostalgisch effect. De kelners zijn netjes in het zwart gekleed en dragen een lange witte schort. De keuken bevindt zich in de eetzaal zelf, achter een lange muur van troebel glas.

Klassiekers

Het was ‘horecakoning’ Vinko Pepa - het brein achter zaken als Pastis, Bicyclette, Bar Italia, Cosmo, Primo, Kapitein Zeppos en Shilling - die de brasserie van de Vlaamse Opera na vijf jaar leegstand in haar oude luister wilde herstellen. Die brasserie dateerde van 1907, maar ging failliet in 2004. Vandaag kunnen niet alleen operabezoekers maar ook buurtbewoners, toeristen en zakenlui er weer heel de dag door terecht om te genieten van een ontbijt, lunch of diner in een stijlvol kader.

Op de kaart vooral klassiekers uit de Belgische en Franse keuken, zoals boerenworst, ajuinsoep, mosselen, koninginnenhapje en paling in ’t groen. Voor een dagschotel betaal je 9 euro, een dagmenu met soep, hoofdgerecht en koffie of thee heb je voor 14 euro. Het vriendelijke personeel zorgt voor een snelle bediening. Ik kies voor tortellini, heerlijk verse pasta gevuld met spinazie en ricotta, geserveerd met groenten (14,50 euro) en proef ook van de versbereide steak tartaar (17 euro). Het wisselende operamenu staat steeds in het teken van de lopende voorstelling.

Mahler

Ontbijten kan je bij brasserie Gustav vanaf 9 uur ’s ochtends met pistolets (3,50 euro) of een koffiekoek met koffie of thee (5 euro). Voor een uitgebreid ontbijt betaal je 16 euro. Ook eiergerechten, croques, belegde broodjes en salades zijn verkrijgbaar.

In het centrale ziteiland kan je simpelweg genieten van een kopje koffie en de krant, of gebruik maken van het gratis internet. De naam van de brasserie is overigens afgeleid van de Oostenrijkse componist en dirigent Gustav Mahler, die weliswaar nooit een opera schreef.

Brasserie Gustav is open vanaf 9 uur op weekdagen en vanaf 10 uur in het weekend. De keuken is doorlopend geopend.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.