Bourla: Tafelen tussen de theaters

Café-restaurant Bourla op de Antwerpse Graanmarkt is gelegen te midden van de Bourlaschouwburg, de Arenbergschouwburg en de Stadsschouwburg. Geen wonder dus dat er zich laat op de avond nog heel wat theaterbezoekers aandienen voor een warme hap of een fris biertje. Ook rond lunchtijd heeft ‘den Bourla’ echter heel wat in huis om de klanten tot rust te laten komen.

4 november 2011

Delen

Bourla in Antwerpen
Café-Restaurant Bourla
Graanmarkt 7
2000 Antwerpen
www.bourla.be

Score: 5 / 5

Of het nu is om even te bekomen van het werk of om stevig bij te praten met vriendinnen na het shoppen, hier kan je altijd terecht voor een lekkere en betaalbare hap in een gemoedelijke sfeer. Het schitterende interieur, met hoge plafonds en enorme spiegels, doet denken aan de grote klassieke brasserieën die je vindt in de meeste wereldsteden.

De voorkant van het etablissement, dat gehuisvest is op de gelijkvloerse verdieping van een majestueuze bel-etagewoning, is gereserveerd voor liefhebbers van de kleine keuken. Wie zich liever aan een van de uitgebreide menu’s waagt, krijgt een tafel achterin, in het met een glazen dak overdekte restaurantgedeelte.

Franse toog

Een van die menu’s is het befaamde menu maman, op weekdagen te krijgen voor 15,50 euro. Dit menu met gerechten uit de Belgische en Franse ‘moederskeuken’ ziet er iedere dag anders uit en moet ervoor zorgen dat het trouwe publiek dagelijks kan genieten van een lekkere soep en hoofdschotel. Ook het lunchmenu (18,50 euro) wisselt dagelijks.

De twee delen van de brasserie worden van elkaar gescheiden door een ruime zithoek met chesterfields en een rek met kranten en tijdschriften. Een uitgelezen plek voor een aperitiefje. Recht daartegenover bevindt zich de lange Franse toog vanwaar je de hele ruimte kan overzien.

Bourla in Antwerpen Bourla in Antwerpen Bourla in Antwerpen    

Zelf heb ik gekozen voor een plaatsje voorin. De snackkaart biedt een ruim assortiment aan salades, quiches, pastagerechten en klassiekers als kaaskroketten (9,50 euro) of kipfricassee (14,50 euro). Ik ga voor de quiche met geitenkaas en gerookte zalm (9 euro). Aangevuld met een fris slaatje is het de ideale hap voor tussendoor. Alle gerechten worden overigens in eigen huis klaargemaakt met verse ingrediënten.

Voor de echte zondaars is er nog een redelijk onweerstaanbare dessertkaart. Of hoe noemt u de chocoladetaart (chocoladebiscuit en chocolademousse overgoten met ganache voor 8 euro), het verloren brood van peperkoek met huisbereid ijs van witte chocolade en vanillesaus (8 euro) of de crème brulée van Amaretto (6 euro)? Ontdek het zelf in café-restaurant Bourla, iedere dag geopend vanaf elf uur, behalve op zon- en feestdagen.

Waar?


Grotere kaart weergeven   

(mo)     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.