Boon - The Chocolate Experience: van boon tot chocolade

Voor een echte lunch hoef je hier niet aan te kloppen, maar zoetekouwen die een klein hongertje te stillen hebben, kunnen alleszins wel aan hun trekken komen bij de Hasseltse chocolaterie Boon. Zeker op winterse middagen biedt de gezellige huiskamer in het statige herenhuis in de binnenstad de perfecte gelegenheid om jezelf al keuvelend met vrienden te warmen aan een hete koffie, thee of chocolademelk.

9 december 2011

Delen

Chocolatier Boon
Boon - The Chocolate Experience
Paardsdemerstraat 13
3500 Hasselt
www.thechocolateexperience.be
Score: 4 / 5

Zoals niet zelden het geval is, staat er ook vandaag een rij mensen aan te schuiven voor de deuren van de koffielounge. Gelukkig duurt het wachten niet lang en is er genoeg te zien in de winkel vooraan: zeker in aanloop naar de feestdagen bulkt de koeltoog van de orginele creaties uit chocolade. De pralines - die ieder seizoen van samenstelling veranderen - liggen hier netjes in kleine piramides opgestapeld.

Links van het salon bevindt zich het open atelier van de zaak. Een chocolatier is druk in de weer met het omtoveren van vloeibare chocolade in kleine pralines en chocolade kunstwerkjes.

Reality-tv

Eenmaal gezeten in een van de gemakkelijke stoelen van de koffielounge, krijg ik een uitgebreide kaart voorgeschoteld met grand cru-koffies, lattés, steamers, uiteenlopende losse theesoorten en meer dan veertig verschillende chocoladedranken. Ik laat me - ietwat gedesoriënteerd - een koffie met gesmolten chocolade van de chef aanraden. Niet veel later verschijnt die koffie al, feestelijk geserveerd in een lang glas en vergezeld van twee pralines en een glaasje chocomousse (4,50 euro). Genieten hoeft niet veel te kosten.

Tijdens de zomer biedt Boon ook ijscappuccino’s, ijschocolades en ijsthee aan, en iedere dag kan je proeven van een ‘gebak van de dag’. Patrick Mertens, meester-chocolatier van Boon, volgde een bakkersopleiding met een specialisatiejaar chocolade. Na vijftien jaar voor Barry Callebaut te hebben gewerkt, nam hij in 2005 samen met zijn vrouw Inge Lijnen deel aan een reality-programma van VT4 dat hen de kans gaf een eigen zaak te beginnen. Patrick en Inge wonnen het programma niet, maar hun chocoladezaak werd wél een succes.

Lunch bij Boon

De koffielounge van Boon is open van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.30u en 17.30u. De chocolaterie organiseert ook workshops voor groepen tot twintig personen. Voor 35 euro per persoon krijg je koffie of thee, een woordje uitleg over de producten en over het correct ‘tempereren’ van chocolade en in het atelier toont de chocolatier hoe je zelf aan de slag kan.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.