Baas mag enkel gezonde lunch voorzien
Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
Bij 18% van de deelnemers die wél een middagpauze neemt, duurt de lunchpauze amper een kwartier. Een derde (34%) stopt tijdens de lunch tussen een halfuur en drie kwartier met werken. Slechts 18% neemt echt een uur lunchpauze. Een van de redenen om de pauze over te slaan is om als een harde werker over te komen bij collega’s. Ook de voortdurend veranderende technologische omgeving zorgt ervoor dat werknemers hun werk overal mee naartoe kunnen nemen.
Maar blijven doorwerken tijdens de middagpauze blijkt toch niet zo productief te zijn als gedacht. Sterker zelfs, Brits onderzoek wijst uit dat werknemers die op hun bureau eten of zelfs helemaal niet gaan eten, later op de dag minder productief zijn dan hun collega’s die wél pauze nemen.
Smakelijk!
(nm) – bron: hrpraktijk.nl
10 april 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
Lang leve de middagpauzes. Maar zo’n break kan ook aardig mislopen.
Werknemers die de lunch overslaan, zijn niet alleen ongezond bezig, hun arbeidsethos kost het bedrijfsleven ook nog eens bakken met geld. Smakelijk?!
Blijkt dat werknemers steeds minder geneigd zijn om een middagpauze te nemen. Minder dan de helft van de ondervraagden neemt een lunchpauze ...
Druk, druk, druk … Voor een op vier werknemers het sein om de middagpauze op het werk over te slaan. Rugklachten en stress krijgen ze er gratis bij.
Een half uurtje je bureau verlaten, maakt je een pak productiever. Daarom geeft Jobat je 7 tips voor de perfecte lunchpauze. Smakelijk!
Stress op het werk gaat al te vaak hand in hand met rampzalige eetgewoonten met nog meer vermoeidheid, en waarschijnlijk ook overgewicht, tot gevolg.
Frederik Gulinck, VDAB arbeidsbemiddelaar, dook op in het programma Blind Gesprongen. Op basis van zijn ervaring weet hij wat mensen van job doet veranderen.
Omdat voorkomen beter is dan genezen, zoomen we in op gezonde eetgewoontes die je kunnen helpen om de burn-out buiten de deur te houden.