Liever een man als baas

Vier op de tien werknemers geven de voorkeur aan een mannelijke leidinggevende. Slechts twee op de tien ziet liever een vrouw aan het roer.

De gegevens zijn afkomstig uit de Randstad Werkmonitor, een bevraging onder 810 werkende Nederlanders. Zowel mannen als vrouwen houden er dezelfde mening op na.

Man vs. vrouw

Op dit moment zegt driekwart van de bevraagde werknemers onder een mannelijke leidinggevende te werken. Slechts 22 procent zou de voorkeur geven aan een vrouw als direct leidinggevende.

Een goede mix van mannen en vrouwen lijkt wel op veel bijval te kunnen rekenen. Vier op de tien werknemers is ervan overtuigd dat hun organisatie beter presteert als de verhouding tussen mannen en vrouwen gelijk is.

Man krijgt voorkeur

Een derde van de bevraagde werknemers denkt dat hun werkgever bij gelijke geschiktheid van de kandidaten de voorkeur zou geven aan een man. Volgens een ruime meerderheid (60 procent) van de werknemers houdt hun werkgever geen rekening met de verdeling van mannen en vrouwen binnen het hoger management.

(mo) 

Meer info over Bazen

03/10/2011