Leeuwendeel nieuwe jobs is technisch

Bedrijven in Vlaanderen beginnen weer volop aan te werven. Volgens de Manpower-barometer zijn vooral grote en middelgrote bedrijven optimistisch. Technische profielen maken het leeuwendeel uit van nieuw gecreëerde jobs. Precies de doelgroep van Yves Grossen, verantwoordelijke Permanent Placement van technische profielen in Oost-Vlaanderen bij HR-dienstenbedrijf Manpower.

24 september 2015

Delen

"Omscholen of bijscholen opent enorm veel nieuwe jobkansen.“ (Yves Grossen, Verantwoordelijke Permanent Placement)

“Wij bemiddelen vaste contracten voor A2-techniekers met ervaring of voor bachelors. Die vullen functies in als productie-onderhoudstechnicus of teamleader”, zegt Yves Grossen.

“Het middenniveau is gegeerd én schaars, dus kijken we verder dan de onmiddellijke omgeving van de werkgever. We vullen mee de topdrie in van de technische knelpuntberoepen in Oost-Vlaanderen. Die bieden we een ruime waaier kanalen en jobmogelijkheden. Ik hoor van onze kandidaten wel eens dat ze bij Manpower eerst als jobstudent terechtkwamen, hun eerste job via interim bij ons oppikten en dan via Permanent Placement aan een vaste job raakten. Detachering van technische profielen gebeurt via ManpowerGroup Solutions. Sommige technische profielen verkiezen die formule om de afwisseling, waarbij ze toch niet telkens opnieuw hoeven te solliciteren.”

Technical Academy

Yves vervolgt: “Wij bieden werkgevers de oplossingen die ze zoeken, maar kijken daarbij vooral naar wat onze kandidaten willen. Wat kan iemand? Waar valt er te sleutelen aan kennis en knowhow? Via de Technical Academy brengen we werknemers theoretische of praktische kennis bij. Technische medewerkers met talent maar zonder ervaring of diploma, scholen we bij op de werkvloer en via e-learning. Dat gebeurt op vraag van de werkgever en op maat van de behoeften. De docenten komen uit productie of techniek, of zijn lesgever.”

“Voordeel voor de werkgever: die kan gemakkelijker vindbare profielen aanwerven, hen bijscholen en op termijn laten doorgroeien. Met een technisch cv kun je binnenkort ook zélf technische bijscholing bij de Technical Academy aanvragen. Nuttig, bijvoorbeeld voor een bachelor elektromechanica in een mechanische functie die graag op elektrisch vlak weer mee wil zijn. Bij de Academy kan hij online en via praktische tests zijn kennis opfrissen om zijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.”

Hogere eisen

“Bedrijven vragen tijdelijke oplossingen. ‘Interim met uitzicht op vast’ is populair, zeker nu de proefperiode is afgeschaft”, vertelt Yves Grossen. “Maar ‘moeilijke’ profielen worden snel vast in dienst genomen, zeker met een stabiel en relevant parcours op hun cv. Wie net van de schoolbanken komt of veel werkgevers had, start meestal wel als uitzendkracht. Gedrag en motivatie spelen een enorme rol: het cv is maar één selectiecriterium. Onze job is dan haalbare oplossingen voorleggen. Welke kandidaat heeft overdraagbare skills? Welke alternatieven zijn er? Een klant die een master wil waarvoor een A2 met ervaring ook in aanmerking komt, proberen we daarvan te overtuigen. Via die dialoog met bedrijven in de regio, onze marktonderzoeken en de jobbarometer houden we de vinger aan de pols van de arbeidsmarkt.”

“We zien bijvoorbeeld duidelijk dat de niveau-eisen steeds hoger worden. Operatoren voeren computergestuurde operaties uit en lossen als eerste technische storingen op omdat storingstechniekers moeilijk te vinden zijn. Bij ploegenwerk zie je vaak dat de technisch verantwoordelijke er alleen overdag is, dus tijdens de nachtshift moet je als operator je plan kunnen trekken. Gelukkig hebben veel operatoren technisch inzicht. Omscholen of bijscholen opent enorm veel nieuwe jobkansen.”

“Bedrijven kijken tegenwoordig vaker uit naar allroundprofielen. Specifiek blijft wel HVAC, maar ook daar volstaat alleen kennis over centrale verwarming of airco niet meer: er wordt steeds meer uitgekeken naar allround facilitytechniekers. Met elektromechanica en zeker met een bachelor gericht op industrie en supply chain, kun je uiteindelijk de meeste kanten uit. Met zo’n diploma – of bijscholing – heb je technisch, administratief en leidinggevend een streep voor. Bovendien zijn de recentste specialisaties in die richting erg relevant en praktisch. Denk aan ontwerp- en productietechnologie (aangeboden door onder meer de Odisee Hogeschool in Gent, Aalst en Sint-Niklaas). En ook automatisering is belangrijk voor de industrie.”

Zuivel, chocola en papier

De meeste Manpower-klanten voor technische profielen zitten in de regio Gent. “Klopt, maar ook bedrijven als zuivelgigant Campina in Aalter zijn interessant”, besluit Yves Grossen.

“Het personeelsbeleid van Campina speelt erg soepel in op de technische noden en zoekt maatoplossingen. Ze bieden kandidaten een opleiding en vooral een sterke begeleiding aan. De zone Erembodegem-Aalst biedt ook mogelijkheden, net als Oudenaarde. Voor Manpower telt vooral dat we interessante werkgevers kunnen voorstellen. We richten ons op de grotere kmo’s en op multinationals, zoals – in de regio Dendermonde – VPK of Barry Callebaut. Dat zijn veelzijdige werkgevers. Sommige technici verkiezen een kleine, informele organisatie, maar niet elke kmo voelt aan als een kmo, net zoals de ene multinational de andere niet is. Daarom peilen we zelf altijd ter plaatse naar de bedrijfscultuur. Is er peterschapssysteem, wordt er tijd vrijgemaakt voor begeleiding van nieuwe medewerkers? Waardevolle troeven om de juiste mensen te vinden. De schaarste aan technische profielen zal niet verdwijnen, maar ook niet toenemen. Volgens mij zal er geleidelijk zelfs iets minder vraag komen, door de automatisatie en omdat al zoveel technici allround worden. Maar die afname kan nog wel even op zich laten wachten.”

(wdh)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.