Een op de vijf werknemers wil werken na 65

Tijden veranderen: we leven langer en ook de economie staat niet stil. Hoe redelijk is het nog om er - in theorie - op 65 mee te kappen? Is langer werken eigenlijk geen plicht voor elk van ons?

24 december 2008

Delen

Om de vergrijzing te betalen, moeten we langer werken. De vraag is: willen we dat ook? "De meeste werknemers beseffen wel degelijk dat langere loopbanen onvermijdelijk zijn", zegt Vlerick-professor Dirk Buyens. "Het grote probleem is dat niemand dat graag op zichzelf betrekt. Vooral werknemers op relatief oude leeftijd vertalen dat besef maar moeilijk naar zichzelf." Die mindset is een erfenis van de economisch zwakke jaren zeventig toen de arbeidsmarkt werd overspoeld door werkzoekenden. Om dat aanbod binnen de perken te houden, zijn er toen mechanismen zoals het brugpensioen gecreëerd.

Het toen verdedigbare principe dat een oudere werknemer plaats moet maken voor een jongere is inmiddels voorbijgestreefd. Wat rest, is de natuurlijke reflex om rond je zestigste uit te treden. Volgens Buyens is dat moment - ook al ligt de wettelijke pensioenleeftijd op 65 - een maatschappelijke norm geworden waar heel wat werknemers zich op instellen. Het vreemde is, zo blijkt uit onderzoek van het Hoger Instituut voor de Arbeid (HIVA), dat de financiële situatie van wie vervroegd uittreedt eigenlijk helmaal niet zo schitterend is.

Spontaan langer werken

Is langer werken, voor wie dat kan of mag, eigenlijk niet meer of minder dan een sociale verantwoordelijkheid voor elk van ons? "Iemand vragen om nog enkele jaren door te gaan tot meerdere eer en glorie van de maatschappij, is nogal kort door de bocht", vreest Gunter Bombaerts van het expertisecentrum Leeftijd & Werk. "We moeten ons afvragen of iemand die 35 jaar lang belastend werk heeft verricht nog langer moet werken. Voor de anderen moet er een loopbaanbeleid gecreëerd worden zodat ze spontaan langer werken, gewoon omdat ze daar goesting in hebben."

"Je kan er als samenleving natuurlijk voor kiezen om je niet zo te organiseren dat mensen langer kunnen of willen werken", bedenkt Jan Smets, ondervoorzitter van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid. "Maar dan moet je daar ook de gevolgen van dragen. En dat is heel concreet een moeilijk betaalbare vergrijzingsfactuur wat bijvoorbeeld kan leiden tot een privatisering van de gezondheidszorg. Willen we onze welvaartsgroei behouden, dan is langer werken wel degelijk een plicht."

Niet tot het einde der dagen

"We moeten uiteraard niet tot het einde van onze dagen werken, maar beseffen dat 65 eigenlijk een vrij arbitraire grens is, kan geen kwaad", denkt Buyens tot slot. "Als de fysieke en mentale capaciteiten er nog zijn, is er eigenlijk geen reden om op je 65ste te zeggen: 'ik stop ermee'."

bullets Heeft het zin de pensioenleeftijd op te trekken     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.