Laatstejaarsstudenten chemie spenderen 80 procent van studietijd op werkvloer

Vanaf september start aan twee Vlaamse hogescholen een proefproject dat volledig is afgestemd op de personeelsnood in de chemische sector. Laatstejaarsstudenten chemische procestechnieken zullen les volgen volgens een uniek concept: 80 procent van de tijd bevinden ze zich op de werkvloer.

24 juni 2013

Delen

Chemie (Nippon Shokubai)
”Onderwijs en de chemische industrie vinden elkaar steeds meer. Ze moeten ook, gezien de krapte op de arbeidsmarkt.” (Jan Reynaert, senior adviseur arbeidsmarkt essenscia vlaanderen)

Net als heel wat sectoren kampt ook de chemie met een gebrek aan geschoold personeel. De vraag naar een opleiding op maat, met hooggeschoolde afgestudeerden die onmiddellijk aan de slag kunnen, is erg groot. Die opleiding komt er vanaf dit najaar, in de vorm van het proefproject Avogadro, genoemd naar de Italiaanse chemicus.

“Enkele laatstejaarsstudenten van de professionele bachelor chemische procestechnieken zullen 80 procent van hun studietijd doorbrengen in bedrijven”, legt Jan Reynaert uit, senior adviseur arbeidsmarkt bij essenscia vlaanderen.

Talentenfabriek

Het project Avogadro is tot stand gekomen onder impuls van Talentenfabriek, het job- en opleidingspunt voor de sectoren metaal en chemie in de brede Antwerpse regio, in samenwerking met de stad Antwerpen en de VDAB. Zowel de bedrijven als de hogescholen die mee in dit proefproject rond 'werkplekleren' stappen, bevinden zich in het Antwerpse. “Dat zijn de Plantijn Hogeschool, de Karel de Grote Hogeschool en bedrijven als Bayer, Evonik, Ineos en BASF”, somt Jan Reynaert op.

Momenteel hebben zich acht studenten kandidaat gesteld om deel te nemen aan dit proefproject. “Procesoperator is een echt knelpuntberoep in onze sector. We hopen op deze manier studenten warm te maken voor dit beroep”, legt Jan Reynaert uit. “Voor de deelnemende bedrijven is het belangrijk dat ze op deze manier in contact komen met potentiële werknemers.”

Begeleiding

Deze maand worden de acht studenten in contact gebracht met de vier deelnemende bedrijven om te bekijken wie waar aan de slag kan. Aangezien Avogadro meer is dan een gewone stage moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden. “De studenten bevinden zich bijna heel het jaar op de werkvloer. Het is de bedoeling dat ze daar leren wat ze normaal op school zouden opsteken. Aan hun examens verandert niets. Ze moeten net hetzelfde kennen als hun collega-studenten”, aldus Jan Reynaert.

Dat vergt enige inspanning, van de studenten, maar ook van de bedrijven. “Wie dit doet, werkt echt. Vier van de vijf dagen word je op het werk verwacht, de vijfde dag ben je op school. Het is niet meer het typische studentenleven”, zegt Jan Reynaert.

Van de bedrijven wordt verwacht dat ze werknemers tijd geven om de jongeren mee op te leiden. Ook de hogescholen voorzien begeleiders. Een ambitieus project, meent Jan Reynaert, maar wel een dat beantwoordt aan de hedendaagse noden van de sector.

Paradepaardje

Avogadro is een voorbeeld voor een trend die zich de laatste jaren steeds meer aftekent in de chemische sector. “Onderwijs en bedrijfsleven vinden elkaar steeds meer. Ze moeten ook, gezien de huidige en vooral toekomstige krapte op de arbeidsmarkt”, aldus Jan Reynaert.

Samen met scholen en bedrijven probeert essenscia de leerplannen van bepaalde technische opleidingen zo goed mogelijk op de noden van de industrie af te stemmen. “De laatste drie jaar zitten dergelijke initiatieven erg in de lift”, zegt Jan Reynaert.

Zo is onder impuls van essenscia de voorbije jaren het aantal studenten in de SenSe-richting (secundair na secundair, red.) chemische procestechnieken verdrievoudigd tot ongeveer honderd studenten, verspreid over vijf scholen. “Vroeger was dit een zevende TSO-jaar dat het echt moeilijk had om studenten te vinden. Nu is het een van onze paradepaardjes. Afgestudeerden uit deze richting zijn allemaal zeker van een job”, bevestigt Jan Reynaert.

Dure aangelegenheid

Scholen kunnen beroep doen op de kennis en middelen van essenscia om deze SenSe-opleiding op te richten of nieuw leven in te blazen. “We doen dat heel gericht, op plaatsen waar er zich clusters van chemische bedrijven bevinden. Want het blijft natuurlijk een dure aangelegenheid”, aldus Jan Reynaert.

Hij beklemtoont dat deze SenSe-opleiding ook heel wat studenten opvangt die falen in een andere opleiding. “Als ze technisch talent hebben, kunnen ze dat via deze weg tot uiting laten komen. Deze richting willen we trouwens hard zien groeien. Aangezien bedrijven nu al ‘vechten’ om deze studenten op stage te krijgen, mag dat geen probleem zijn.”

(wv) – Foto: Nippon Shokubai 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.