Kurt: 'Eigen angst overwinnen was het moeilijkste'

Vooral angst voor het onbekende hield Kurt Wante lang tegen om een eigen zaak te beginnen. Hij werkte als assistent projectmanager in de biotechnologie. “Na verloop van tijd ging ik toch als zelfstandige in bijberoep aan de slag om niet meteen al te grote risico’s te moeten nemen. Maar dan zie je hoeveel je van je opbrengsten in bijberoep aan de belastingen moet betalen en denk je: verdorie, waarom zou ik er niet volledig voor gaan?”

27 april 2010

Delen

Kurt Wante
Kurt Wante (29) nam ontslag om in januari zijn eigen ingenieursbureau op te starten. "Mijn werkgever nam me dat niet in dank af."

Toch duurde het een tijdje vooraleer hij die stap aandurfde. “Stubry helpt daar in: je komt terecht in een groep waar iedereen met dezelfde koudwatervrees zit. De drive van anderen die hetzelfde doormaken, sleept je mee en geeft meer dan een duwtje in de rug. Op een bepaald moment moet je op je tanden bijten en er gewoon voor gaan.”

C4

En dus diende Kurt hartje crisis zijn C4 in. “Mijn werkgever nam me dat niet in dank af. Hij geeft je kansen om te groeien, investeert in je en dan sta je daar met je C4. Maar ik wou echt weg en voor iets nieuws kiezen.”

Zijn omgeving juichte zijn carrièrewending niet meteen toe. “Er was vooral bezorgdheid. Constant kreeg ik vragen als: ‘Jongen, je weet toch wel waar je mee bezig bent?’ Via Stubry kwam ik in een groep terecht waar ik wel gemotiveerd werd.” Voor de zakelijke kant zocht Kurt ondersteuning van experts zoals een boekhouder en zijn bankier. “Je kan niet alles zelf doen, dus moet je wel op anderen vertrouwen. Maar qua paperassen valt het eigenlijk goed mee, een zaak starten.”

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.