Katja: 'Ik heb echt om mijn ontslag gevraagd'

Op je veertigste nog zelfstandige worden, is niet evident. Al helemaal niet als je een job moet opzeggen die je jaren met plezier gedaan hebt. “Er moest iemand op kantoor vertrekken. Die kans heb ik gegrepen en ik ben uit eigen beweging opgestapt, als een van de oudste werknemers. Ik ben echt om mijn ontslag gaan vragen”, vertelt Katja Reyniers.

27 april 2010

Delen

Katja Reynier van coachingbureau Nin-Anna
Katja Reynier (42) zegde har job bij een notariskantoor op. In september 2009 startte ze samen met Annick Heyman coachingbureau Nin-Anna.

Naast haar vaste baan gaf ze al een tiental jaar privécoaching. Het idee groeide om dat voltijds te doen. Sinds september runt ze coachingbureau Nin-Anna, samen met Annick Heyman, die ze via gemeenschappelijke vrienden leerde kennen.

Coaching

“Zowel Annick als ikzelf hebben een behoorlijk bewogen levensgeschiedenis achter de rug. Plots kwamen we tot het besef dat we het anders wilden aanpakken. Op het notariaat waar ik werkte, kreeg ik dikwijls te maken met cliënten in moeilijkheden, die niet goed meer communiceerden. Daar wilde ik graag rond werken. Annick was al twee jaar als zelfstandige met coaching bezig. Een maand nadat we mekaar ontmoetten, vatten we het plan op om samen één training te geven. Uiteindelijk is het een heel bureau geworden. Voor mij was dat een grote stap. Het moment dat ik ben opgestapt werd ik 41 jaar. Maar ik wist dat als ik nu de sprong niet waagde het er wellicht nooit meer van zou komen.”

Businessplan

De dames werkten een nauwgezet businessplan uit en kregen het fiat van de bank. “Ik ben niet piepjong meer en heb een gezin, dus is het belangrijk dat financieel alles goed wordt opgevolgd. Ik prijs me ook gelukkig dat ik door mijn omgeving in mijn keuze gesteund word. Zo voel ik me extra verplicht me er volledig voor in te zetten. Want het is hard werken. Zeker de prospecties die je bij bedrijven doet om opdrachten binnen te halen, had ik een beetje onderschat (lacht).”

Hadden ze ook het effect van de crisis op bedrijfsbudgetten niet onderschat? “Er zijn bedrijven waar het budget voor coaching vermindert. Maar we hebben niet te klagen over het aantal opdrachten. Er zijn evengoed werkgevers die hier wel nog het belang van inzien.”

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.