Kantoorseks: collega's luisteren mee

Liefde op het werk

Het geheim houden van een affaire met een collega is niet eenvoudig. Een derde van wie in zo’n relatie verwikkeld is, zegt dat andere collega’s op de hoogte zijn. In tien procent van de gevallen luistert zelfs het hele bedrijf mee.

Onnodig om te vermelden dat wie op het werk amoureus wordt meteen voer is voor het roddelcircuit. Een enquête van singlessite.nl zegt dat 36 procent van wie er een kantoorlief op nahoudt er zeker van is dat er binnen het bedrijf over hen wordt geroddeld.

Verder blijkt maar liefst 71 procent van de ondervraagden als eens een relatie te hebben gehad met een collega. In veertig procent van de gevallen gaat het om overspel, maar was dat zelden een bezwaar om de relatie af te breken.

Van knuffelen tot seks

Van alle ondervraagden geeft 12 procent aan wel eens intiem te zijn geweest in de vorm van knuffelen. Anderen gaan nog een stapje verder en maken zich schuldig aan tongzoenen of het verrichten van seksuele handelingen. Zo’n 6 procent laat zelfs weten geslachtsverkeer te hebben gehad in de baas zijn tijd.

In tegenstelling tot wat wordt aangenomen, zijn overwerk en het geregeld bezoeken van congressen geen situaties waar de liefde tussen collega’s snel openbloeit. Meer kans op romantiek maak je tijdens een drink of uitstap van het bedrijf.

VIDEO: Flirten op kantoor niet altijd succesvol…

         

Meer info over Samenwerken , Liefde en seks

06/08/2009