Jongens verdienen meer dan meisjes

Mannen verdienen over het algemeen meer dan hun vrouwelijke collega’s. En ja, dat is ook in het prilste werkstadium van toepassing, zo blijkt.

3 februari 2010

Delen

geld - loon

Bij jobstudenten verdienen jongens ruim een kwart meer dan meisjes. Vorig jaar bedroeg dit salarisverschil zelfs 27% voor de leeftijd tussen 13 tot 26 jaar. Dat blijkt uit onderzoek van BijBanen.nl uitgevoerd onder 2.289 jongeren. In de beveiligingsbranche is het salarisverschil het grootst, met name 43%.

Terwijl jongens een gemiddeld bruto uurloon van 8,01 euro ontvingen, kregen meisjes voor vergelijkbaar werk slechts 6,28 euro uitbetaald.

De verklaring?

Jongens kiezen volgens de onderzoekers resoluut voor een goed betaalde job, terwijl meisjes zich veel vaker laten leiden door de jobinhoud. Zij komen daardoor ook vaker terecht in kleinere winkels en in de zorgsector, waar de lonen sowieso lager liggen.

Meer werk, aub

Uit het onderzoek blijkt ten slotte dat Nederlandse jongeren graag nog meer willen werken. Terwijl ze in 2009 gemiddeld 11,3 uur per week afklokten, bekent de meerderheid daar zonder probleem 26,9 uur van te willen maken, zij het niet onder invloed van de financiële crisis. Daar hebben de meeste jongeren geen last van, zo luidt het.

(kv) – Bron: BijBanen.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.