Jonge manager is minder ethisch

Managers beneden de 35 jaar tonen minder ethisch besef in hun zakelijk handelen dan hun oudere collega's. Meer dan één op vier jonge managers vindt dat je af en toe je handen vuil moet maken als je succesvol wilt zijn.

11 september 2008

Delen

Is een jonge manager minder ethisch?

In een onderzoek van het 'Financieele Dagblad' en 'Nyenrode' verklaart twintig procent van de managers dat het in ondernemen soms nodig is om minder ethisch te handelen. Bij jonge managers is dit 28 procent. Ditzelfde percentage jonge managers onderschrijft de stelling 'als je succesvol zaken wilt doen moet je af en toe je handen vuil maken.'

Bijna twintig procent van de managers geeft toe in het afgelopen jaar dingen te hebben gezien die ingaan tegen de gedragcode van hun organisatie. 30 procent van de managers jonger dan 35 jaar zou niets zeggen als ze binnen hun eigen organisatie met misstanden geconfronteerd zouden worden.

Volgens 31 procent van de respondenten laten jonge managers een groot gebrek zien aan ethisch besef. Slechts vijftien procent meent dat juist oudere managers minders ethisch handelen. Bijna twee derde van de respondenten vindt dat universiteiten en hogescholen meer aandacht moeten besteden aan de ontwikkeling van ethisch besef.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.