Jonge chef zoekt personeel via Facebook en YouTube

Vincent Florizoone
Vincent Florizoone

Grand Cabaret
Kaai 12
8620 Nieuwpoort
www.grandcabaret.be

Wie tegenwoordig jonge mensen wil bereiken, beroept zich best tot social media als Facebook en YouTube. Dat is immers waar het jonge publiek zit.

En ja, dat heeft Vincent Florizoone, chef-eigenaar van het Nieuwpoortse restaurant Grand Cabaret, goed begrepen. Nu het hoogseizoen aan de kust voor de deur staat, hoopt hij met een persoonlijke videoboodschap bekwaam keukenpersoneel te vinden voor zijn keuken.

Persoonlijke toets

“Ik wil op deze manier mijn oproep een persoonlijker cachet meegeven en jonge mensen laten kennismaken met de ambiance van onze zaak”, verduidelijkt Florizoone. “Facebook en YouTube worden door heel wat mensen bezocht, dus ik hoop snel geschikte en enthousiaste kandidaten te vinden.”

Wie zich geroepen voelt, kan zijn/haar kandidatuur sturen naar info@grandcabaret.be.

Ook sterrenchef Sergio Herman zoekt op dit moment trouwens energiek personeel via Facebook en Twitter voor zijn resto- & loungebar Pure C. Geïnteresseerden kunnen terecht op syrco@pure-c.nl of @restopurec (Twitter).

Bekijk de video

                           

Wie is Vincent Florizoone?

Na zijn studies aan de hotelschool Ter Groene Poorte (Brugge) startte Vincent Florizoone (°1979) zijn professionele loopbaan in het Brugse restaurant De Snippe. De echte klappen van de haute cuisine-zweep leerde hij kennen bij het driesterrenrestaurant Bruneau te Brussel. Na een tussenstop bij restaurant Michel in Groot-Bijgaarden trok de jonge West-Vlaming naar Italië om er aan de slag te gaan in het befaamde driesterrenrestaurant Don Alfonso 1890 in Sant’Agata aan de Golf van Napels.

In 2006 opende de toen 28-jarige chef zijn eigen zaak: ‘Petit Cabaret’ in Veurne. Een jaar later sleepte hij de ‘Trophée Champagne Jacquart Grand Prix de Belgique’ in de wacht. In 2008 beloonde het magazine Smaak hem met een “Smaakster’.

Sedert 2008 baat Vincent de Grand Cabaret te Nieuwpoort uit. Als jong keukengeweld combineert hij nieuwe keukentrends en -technieken met respect voor traditie en cultuur. In 2009 gaf Weekend Knack hem de prijs voor ‘fijnste inventieve gastronomie’. Zelf omschrijft Vincent zijn verrassende creaties als ‘trendy food’.

(kv)                            

Meer info over Creatief solliciteren , Sociale media

09/05/2011