Jobdag Vandemoortele Eeklo: industriële bakker draait overuren

Vandemoortele in Eeklo zoekt dertig operatoren voor de nieuwe weekendproductielijn. Tegen eind 2016 wordt een verdubbeling van de productiecapaciteit verwacht. Tijdens de jobdag op 13 juni kom je te weten of je misschien al tegen de zomer aan de slag bent bij ’s lands grootste industriële bakker.

5 juni 2015

Delen

Vandemoortele, Eeklo
Operator bij Vandemoortele Eeklo: in het weekend of door de week.

Bakkerijgigant Vandemoortele heeft in Oost-Vlaanderen niet alleen zijn hoofdkantoor (in Gent), maar ook een sterk groeiende productievestiging in Eeklo. Diepvriesbakkerijproducten, margarines en vetten vormen de fundamenten van de groep. Vandemoortele Eeklo telt 275 werknemers en produceert diepgevroren bladerdeegproducten zoals boterkoeken, croissants en chocoladebroodjes. “Vorig jaar rond dezelfde tijd hebben we al eens dertig operatoren aangeworven”, vertelt recruitment & development fficer Elien Martens. “Toen hebben we onze weekendploeg versterkt om twee weekendproductielijnen continu te laten draaien. Nu zoeken we extra mensen voor een derde weekendlijn. Maar ook naar mensen voor de weekploeg én een onderhoudsmedewerker kijken we dringend uit.”

Alleen weekendwerk: het kan dus bij Vandemoortele. Samen zijn de productieploegen er goed voor 200 verschillende, vooral kant-en-klare bakkerijproducten waarvoor op Europese schaal de vraag blijft toenemen. “Sinds 2011 hebben we dan meer dan 100 mensen extra aangeworven. Vooral onze klantgerichte aanpak slaat aan. Daardoor staan we Europees aan de top en dat is goed nieuws voor de werkgelegenheid.”

Werkzekerheid

Zo’n mooie groei spreekt aan, maar wat moet je precies kunnen als operator? “Vooral je werkattitude telt,” vervolgt Elien Martens. “We kijken uit naar betrouwbare, loyale medewerkers die mee de schouders willen zetten onder onze evolutie. Leeftijd of ervaring speelt geen rol, maar ons productieproces is heel sterk geautomatiseerd, dus technisch inzicht is wel belangrijk om de machines te bedienen en bij te regelen. De verschillende werkposten van de productielijnen leer je verder natuurlijk wel kennen op de werkvloer. Specifiek voor de job is deegkennis: deeg leeft, dus om een eenvormig eindproduct te verzekeren, moet je weten of bij ongewenste verschillen het recept aangepast moet worden en moet je de machine kunnen bijregelen.”

Als werkomgeving is Vandemoortele Eeklo gegeerd. “De voedingssector biedt heel wat werkzekerheid, zonder echt stille periodes. Dat wordt natuurlijk gewaardeerd door onze werknemers. Voeding vereist ook een erg schone en hygiënische werkomgeving. Algemeen vind je hier een aangename werksfeer en goede arbeidsvoorwaarden – mét een uitgebreid verlofpakket.”

En de Jobdag op 13 juni, hoe ziet die eruit? “We willen zo snel mogelijk de nieuwe weekendploeg kunnen opstarten. Je krijgt een rondleiding en we houden meteen een eerste screening, zodat we kandidaat-operatoren snel kunnen vertellen of ze verdergaan in de procedure. Voor de zomer willen we graag onze vacatures ingevuld krijgen – allemaal contracten van onbepaalde duur. Wat in de regio niet voor de hand ligt”, besluit Elien Martens.

(wv) – Meer info: www.vandemoortele.com/jobseeklo 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.