Job slowdates als antwoord op speeddates

In het digitale tijdperk waarin we leven, is ook het rekruteringsproces danig geëvolueerd en enorm versneld. Synergie Belgium merkt dat kandidaten op die digitale snelweg des te meer behoefte hebben aan persoonlijk contact. De HR-partner met hoofdzetel in Antwerpen lanceert daarom met het project welcome@Synergie de 'job slowdates'.

27 juni 2018

Delen

“Door voldoende tijd te nemen, kunnen bepaalde frustraties en miscommunicaties worden vermeden.” (Jolien Paepen, District Manager bij Synergie Belgium)

De slowdates - waarbij wordt ingezet op tragere en persoonlijke rekrutering - zijn een antwoord op de speeddates die een algemene trend in de uitzendsector zijn. Concreet organiseert Synergie in zijn kantoren tijdens de zomermaanden avond- en zaterdagopeningen. Zo staan er in de provincie Antwerpen de komende weken openingen gepland bij Zwijndrecht Construct op 26 juni, Mechelen Construct op 27 juni en Synergie Turnhout op 27 en 30 juni.

Basis

“Solliciteren is een erg persoonlijk proces en geen evidentie voor heel wat werkzoekenden. Een goede begeleiding van sollicitatie tot onboarding is daarbij essentieel. Toch merkten we dat er, mede door de hoge werkdruk in de uitzendsector, voor onze kandidaten niet altijd evenveel tijd kon worden gemaakt. Het vraagt best wel wat lef om in deze snelle tijden terug te gaan naar de basis van rekrutering, maar we geloven er rotsvast in. Door voldoende tijd te nemen, kunnen bepaalde frustraties en miscommunicaties vermeden worden. Iets wat het imago van de uitzendsector ongetwijfeld vooruit zal helpen”, zegt Jolien Paepen, District Manager bij Synergie Belgium.

Vanuit die inzichten werd welcome@Synergie gelanceerd. Alle senior consulenten bij Synergie volgden een workshop waarbij bepaalde veranderingen op de arbeidsmarkt getackeld werden. De medewerkers leerden deze veranderingen op een positieve manier in hun dagelijkse manier van werken te integreren.”

Focus op kandidaat

“We zijn van mening dat de focus mede op de kandidaat moet liggen en niet alleen op de openstaande vacatures. Want de speeddates zijn vooral nuttig vanuit het perspectief van de consulent aangezien het aantal openstaande vacatures hoger ligt dan het aantal werkzoekenden: hoe meer kandidaten je op korte tijd ziet, hoe meer vacatures je kan invullen.”

“Met de avond- en zaterdagopeningen tijdens de zomermaanden krijgt iedereen de kans om binnen te springen voor een gesprek. De consulenten nemen tijdens deze slowdates bewust de tijd om te luisteren naar de verwachtingen van de kandidaat en gaan zo op zoek naar de beste match”, verduidelijkt Sales Director Philippe de Wilder.

(br) - Meer info: www.synergiejobs.be/events 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.