Japan rekruteert ... full-time ninjas

Altijd al een ninja willen zijn en daar ook – legaal – voor betaald te worden? Japan heeft enkele openstaande functies.

Japan is zich heel bewust van hun reputatie in het buitenland en de populariteit van hun mysterieuze ninja’s. Nu zijn de originele ninja’s zo goed als uitgestorven, maar dat belet hen niet om de mythische ninja’s in de schijnwerpers te plaatsen. Meer nog, ze willen een hele nieuwe generatie show-ninja’s aanwerven.

Momenteel werft de Aichi prefectuur zelfs 6 fulltime ninja’s aan om toerisme in hun contreien te promoten.

Vaardigheden

Wat moet je op je cv hebben staan om in aanmerking te komen? De prefectuur is op zoek naar mensen met specifieke vaardigheden. Zo moeten de kandidaten (18+) bijvoorbeeld een achterwaartse radslag kunnen maken en over dansvaardigheden beschikken. Ze moeten ook graag in de schijnwerpers staan, zonder hun imago van geheimzinnige ninja uit het oog te verliezen. Ze moeten dus bereid zijn om sporadische radio-bijdrages te leveren en tv-verschijningen te doen. Verder is het interessant dat de ninja’s in spe een passie hebben voor geschiedenis, cultuur en toerisme.

Verdere vaardigheden kunnen verworven worden tijdens hun ninja-carrière. Zo zullen er extra trainingen voorzien worden om hen met zwaarden te leren vechten en werpsterren te leren gebruiken.

In ruil krijgen ze een salaris van ongeveer 180.000 yen (zo’n 1.500 euro) per maand.

Ook Engelstalige kandidaten

Niet alleen Japanse kandidaten komen in aanmerking voor de positie. De ninjacrew zal een deel van hun shows opvoeren in het Engels, naast Japans, dus Engelstalige kandidaten die een carrière als hedendaagse ninja zien zitten, komen ook in aanmerking.

Wil je in de toekomst “Ninja” op je cv kunnen zetten, dan is het nu het moment om je kandidaat te stellen!

(sjv) – Bron: Mentalfloss.com

Meer info over Welke job past bij mij? , Jobs met toekomst

29/03/2016