Italiaanse kappers moeten 37.000 euro per jaar inleveren

Italiaanse kappers moeten 37.000 euro per jaar inleveren. Veel, inderdaad, of toch tenminste als je je bedenkt dat de gemiddelde Italiaan maar 30.000 euro per jaar verdient. Maar uiteraard gaat het niet om zomaar eender welke kappers ...

13 oktober 2014

Delen

Het gaat hier om kappers in dienst van de Italiaanse staat die de perfect gecoiffeerde haren van hun politici moeten onderhouden. Zij leveren dus 37.000 euro salaris in, maar wel van een loon dat om en bij de 99.000 euro bedraagt.

Ter vergelijking: Italianen verdienen gemiddeld 30.000 euro per jaar. Een bedrag dat kan toenemen tot 50.000 euro als ze een aantal trouwe dienstjaren achter de gordel hebben.

Overheidspersoneel

Nochtans zijn zulke hoge bedragen voor mensen in dienst van de overheid niet vreemd voor Italianen. Niet enkel haarstylisten, maar ook secretaresses, telefonisten en zelfs elektriciens, die hun werk in dienst van de overheid of politici doen, zien hun salaris mooi aantikken. Iemand die 40 jaar in dienst is, kan tot 136.000 euro per jaar verdienen. Secretaresses verdienden tot voor kort zelfs nog 156.000 euro.

Maar ook zij zullen moeten terugschalen nu Laura Boldrini (voorzitter van het parlement) en Pietro Grasso (voorzitter van de senaat) hun langverwachte hervormingen zullen beginnen doorvoeren. Secretaresses kunnen voortaan niet méér verdienen dan 115.000 euro, waardoor er dus ook in hun vergoeding stevig geknipt wordt.

‘Ontvetting’

Toch zal het ook daar niet bij blijven. Premier Matteo Renzi heeft de opdracht gegeven om alle ‘onnodige’ voertuigen te koop aan te bieden. Hiermee wil hij de logge Italiaanse staat en de kosten die dat meebrengt verlichten, iets dat hij al eens voordeed toen hij nog handelde als burgemeester van Firenze. Hij besloot nu om dezelfde aanpak te hanteren op nationaal niveau.

eBay

Zo worden er momenteel op eBay maar liefst 9 Maserati’s en enkele Jaguars aangeboden die vroeger in dienst waren van het ministerie van Landsverdediging. Maar ook BMW’s, Lancia’s en Alfa Romeo’s moeten er aan geloven. De Governo Italiano biedt op zijn eBaypagina maar liefst 1.500 overheidsvoertuigen aan!

Resultaat: Tussen 2012 en 2014 wist het Italiaanse parlement al 50 miljoen euro te besparen. Al zal deze ‘ontvetting’ dat bedrag nog wel doen stijgen…

 

(sjv) - Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.