IT-bedrijf zweert bij positieve 'vibes'

Bij de eerste deelname aan het Great Place to Work-onderzoek belandde EASI vorig jaar meteen op een vijfde stek bij de bedrijven met minder dan 500 werknemers. Dit jaar kaapt het IT-bedrijf de eerste plaats weg. "Ons positivisme zit daar zeker voor iets tussen", zegt hr-advisor Pol Van Dionant.

19 maart 2015

Delen

"'s Ochtends groet iedereen hier mekaar. Het gevolg is dat iedereen mekaar kent, van developer tot sales engineer." - Pol Van Dionant, hr-advisor EASI

Best Workplace of niet, EASI is (nog) geen bekende naam in Vlaanderen. Het van oorsprong Waalse bedrijf, in 1999 opgericht door ex-profvoetballer Salvatore Curaba (speelde onder andere voor Charleroi en La Louvière), bezit nochtans heel wat troeven om potentiële kandidaten aan te spreken.

Nationaal en internationaal

Voor wie EASI niet kent: het IT-bedrijf telt 135 medewerkers en heeft zijn hoofdzetel in Nijvel. Ook in Leuven en Luxemburg zijn er EASI-kantoren, en zowel in Parijs als in Rijsel heeft deze uit de kluiten gewassen kmo shared offices.

EASI richt zich momenteel nochtans vooral op de Belgische markt, met onder andere business software, mobiele applicaties en cloudtoepassingen. Bekende klanten zijn Nationale Loterij en Proximus.

In het portfolio van de IT-dienstverlener staan zowel CRM-pakketten, accountancy software als collaboration tools. "Een van onze meest succesvolle applicaties is SmartMail, een toepassing die de klassieke manier van mailen overbodig maakt en mensen efficiënter laat samenwerken door alle informatie en documenten samen te brengen", zegt hr-advisor Pol Van Dionant.

Om te doen wat het doet, zoekt EASI vooral naar IT-specialisten zoals masters in de beleidsinformatica, programmeurs, designers en consultants. Maar die profielen liggen niet voor het oprapen, weet ook Pol Van Dionant. En daarom doet EASI zijn uiterste best om er als werkgever uit te springen.

Mystery lunch

"Een label als Best Workplace is dan zeer dankbaar. Dat hebben we vorig jaar gemerkt. Na onze eerste deelname en vijfde plaats, kregen we plots veel meer spontane sollicitaties. Het was ook makkelijker om kandidaten die de keuze hadden uit verschillende werkgevers ervan te overtuigen om toch voor ons te kiezen. Vorig jaar hebben we meer dan 30 mensen aangeworven, een absoluut record."

Maar waarom verdient EASI een label als Best Workplace? "De positieve 'vibes' die je hier oppikt, zitten daar zeker voor iets tussen", zegt Pol Van Dionant. "Wij proberen alles positief te benaderen. Niet alleen de uitdagingen waar we voor staan en de problemen die soms opduiken, maar ook de mensen die hier werken. 's Ochtends groet iedereen hier mekaar. Het gevolg is dat iedereen mekaar kent, van developer tot sales engineer. Het laatste wat we willen, is dat mensen in silo's zitten te werken." Om het positivisme op de werkvloer voldoende zuurstof te geven, heeft EASI het voorbije jaar een 'feelgood-team' opgericht. Dat team neemt de taak op zich om collega's regelmatig te verrassen. Bijvoorbeeld met een mystery lunch: een etentje over de middag, met collega's uit een andere afdeling, op kosten van het bedrijf.

Ludieke voorbeelden. Maar EASI trekt die lijn ook door als het over ernstige zaken gaat. "Transparantie is hier erg belangrijk. Zo heeft elke werknemer toegang tot de cijfers van het bedrijf. Iedereen weet dus of we goed bezig zijn of niet. We doen dat om de mensen meer te betrekken", legt Pol Van Dionant uit. "Om dezelfde reden organiseren we elke twee maanden een bijeenkomst met de CEO. Medewerkers kunnen dan vragen stellen over projecten en resultaten, maar ook over ontslagen die gebeurd zijn. We zijn daar heel open over."

Aandeelhouder van eigen bedrijf

Inspanning en ontspanning gaan bij EASI hand in hand. Een kicker- en pingpongtafel, een spelcomputer, zelfs een petanquebaan. Wie even stoom wil afblazen, weet wat gedaan.

"Dat trekt jongeren aan, maar we doen meer dan dat. Opleiding is een van onze stokpaardjes. Niet alleen het technische aspect, maar ook de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers krijgen daarbij veel aandacht. Communicatieskills, presentatietechnieken, timemanagement, ... We bieden het allemaal aan", aldus Pol Van Dionant.

Nog een laatste wapenfeit: om de medewerkers meer te betrekken en ze duurzaam te laten werken, kunnen EASI-werknemers, en alleen zij, aandeelhouder worden van het bedrijf. Momenteel hebben twintig medewerkers daarop ingetekend.

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.