Internet onbekend voor 18% van Europeanen

Voor de meesten onder ons is toegang tot het internet een evidentie. Internetloze dagen zijn haast ondenkbaar. Toch doet 18% van de Europeanen het nog volledig zonder...

2 januari 2015

Delen

Volgens Eurostat, het Europese bureau voor statistiek, dat een onderzoek deed naar het internetgebruik bij Europeanen tussen de 16 en 74 jaar, is het dagelijks internetgebruik verdubbeld sinds 2006.

Verschil per land

Toch zien ze nog grote verschillen tussen de cijfers per land en regio, vooral dan tussen de economisch meer ontwikkelde landen en naties die lijden onder de crisis of economisch achter hinken.

"De mensen die nooit het internet gebruikten, thuis of op het werk, telden in Denemarken maar voor 3% van de bevolking. Gevolgd door Luxemburg (4 %), Nederland (5 %), Finland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk (allemaal 6 %). Terwijl dat aandeel in Roemenië oploopt tot 39%, in Bulgarije tot 37%, in Griekenland 33% en - misschien een verrassing - Italië 32 %."

Evolutie

Het onderzoek toont aan dat 8 jaar geleden nog maar 31 % van de Europese bevolking het internet op een dagelijkse basis gebruikte. Ondertussen is dat cijfer al gestegen tot 65 %, dat is dus meer dan een verdubbeling. In 2006 had 43% van de Europeanen zelfs nog nooit gebruik gemaakt van het internet. Logischerwijs is dat cijfer in de loop der jaren gedaald. Toch maakt momenteel 18 % van de Europeanen nog steeds geen gebruik van het populaire medium. Nog bijna één op vijf dus…

(sjv) – Bron : Express.be / Warc.com

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.