Informatici anno 2013: overschot en knelpunt tegelijk

IT’ers zijn gegeerd wild, en heel wat vacatures raken niet ingevuld. Maar tegelijk hanteren sommige IT-dienstenleveranciers een rekruteringsstop. Tegenstrijdige signalen dus. Wie wint, wie verliest?

30 augustus 2013

Delen

IT jongedame
”Er is een stijgende vraag naar profielen met een hoger business gehalte.” (Jan-Frans Lemmens, verantwoordelijke externe communicatie bij Smals)

Er was een tijd dat de eerste de beste IT’er tijdens de contractbespreking als zoethoudertje al een bezoek mocht brengen aan een plaatselijke autodealer. Kwestie van meteen de bedrijfswagen te kiezen. Die gouden jaren zijn al lang voorbij. Sommige IT-dienstenleveranciers hebben werkkrachten op overschot en werven enkel aan als het echt nodig is.

“Het volume aanwervingen ligt bij ons substantieel lager dan de voorgaande jaren”, bevestigt Jan-Frans Lemmens, verantwoordelijke externe communicatie bij Smals. “Toch blijven we rekruteren om het verloop te compenseren en om een antwoord te bieden op de vraag naar zeer specifieke expertise.”

Klassieke IT-profielen

Smals is een partij uit de publieke sector, waar de budgetten onder druk staan. Maar hun voorzichtige aanpak lijkt representatief. Rekrutering staat op een lager pitje, al blijken sommige klassieke IT-functies, zoals de projectleider of de SAP-consultant, nog altijd goed in de markt te liggen.

Ook specifieke technische profielen, zoals de datacenter specialist, de systeembeheerder of de Java-ontwikkelaar, doen het over het algemeen nog vrij goed op de rekruteringsmarkt. Toch is er een stijgende vraag naar profielen met een hoger business gehalte. Als gevolg van de toenemende complexiteit van IT-projecten worden ook andere profielen gezocht. Steeds vaker zijn dat niet alleen ontwikkelaars, maar dus ook business consultants en projectmanagers.

Los daarvan blijven gespecialiseerde technici gegeerd. “De zwaardere en meer gespecialiseerde IT-profielen, zoals systeembeheerders, zijn moeilijk te vinden”, stelt Dirk Lambrechts, algemeen directeur bij Europa Ziekenhuizen. “Al hangt dat af van het imago van de werkgever. Een IT-bedrijf wordt door IT’ers vaak als aantrekkelijker aanzien dan een openbare instelling zoals een ziekenhuis.”

Nieuwe IT-profielen

Als specifieke profielen (nog steeds) moeilijk te vinden zijn, dan tracht menig rekruteerder daar een mouw aan te passen. “Door de hoge vraag naar hot skills en de schaarste op de rekruteringsmarkt focussen we ons de laatste jaren ook op het aanwerven van young professionals en investeren we in training”, aldus Nitti Mardjan, managing director en head of technology bij Accenture.

Toch vallen er flink wat nieuwe profielen te rapen in de lijst van gewenste IT-functies. Vaak komen die voort uit trends zoals cloud computing en mobiele toestellen. In het verlengde daarvan zoeken bedrijven dan naar een mobile architect of cloud computing architect.

Ook opkomende technologieën en populaire platformen zorgen voor extra jobs, zoals een Drupal-consultant voor het bouwen van webapplicaties. Maar ook het omgekeerde is waar. Technologieën die op de terugweg zijn, hebben rechtstreekse gevolgen voor de IT’ers die zich daar in specialiseren. Zij hebben (tijdelijk) geen projecten.

Verdwijnende IT-profielen

Er zijn ook IT-profielen die aan een heropleving toe zijn. Zo is de data-analist nooit echt weggeweest, maar ligt dit profiel met de opmars van business intelligence en de hype rond big data steeds beter in de markt.

Andere profielen staan onder druk, of moeten zich aanpassen. Van een helpdesk- en pc support-medewerker worden bijvoorbeeld meer gespecialiseerde interventies verwacht. Steeds vaker baseren helpdeskactiviteiten zich in organisaties op zelfbediening, waarbij werknemers zelf software installeren op hun pc of zelf een nieuw paswoord laten aanmaken. De old school helpdeskmedewerker wordt zo overbodig.

(wv) – in samenwerking met Minoc Business Press. 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.