Individuele Beroepsopleiding nog vrij onbekend

De IBO, de Individuele Beroepsopleiding om werkzoekenden naar een vast contract te leiden, is nog te weinig bekend. Daarom organiseren VDAB en Voka West-Vlaanderen geregeld infosessies. Ook om werkgevers duidelijk te maken dat ze hiermee sinds enige tijd Noord-Fransen kunnen tewerkstellen. Geen luxe, gezien de krapte op de West-Vlaamse arbeidsmarkt.

9 september 2015

Delen

“Met IBO kunnen werkzoekenden hun kennis en competenties bijspijkeren met het oog op een specifieke job.” (Johanna Vanaudenaerde, Verantwoordelijke IBO VDAB West-Vlaanderen)

IBO, de Individuele Beroepsopleiding, is geen nieuw initiatief; ze wordt in haar huidige vorm geregeld door een besluit van de Vlaamse regering uit 2009. Maar het is opmerkelijk hoeveel werkgevers er nog niet vertrouwd mee zijn of er een verkeerd idee over hebben – ondanks alle inspanningen om IBO meer te ‘promoten’.

Eigenlijk is dat ook niet verwonderlijk, want er zijn zoveel verschillende tewerkstellings- en opleidingsprogramma’s, premies en ondersteuningsmaatregelen, dat werkgevers vaak door het bos de bomen niet meer zien. “IBO is eerst en vooral een opleidingsmaatregel”, legt Johanna Vanaudenaerde, verantwoordelijke IBO West-Vlaanderen bij de VDAB, uit. “Werkgevers met een openstaande jobaanbieding die niet ingevuld raakt, kunnen zo een kandidaat in dienst nemen die nog niet over de nodige ervaring of competenties beschikt maar mits bijsturing de taak wel zal kunnen uitvoeren”, zo klinkt het.

Witte raaf

VDAB screent, samen met de werkgever, de kandidaat op zijn potentieel en maakt dus vooraf al een goede selectie, aldus Vanaudenaerde. “IBO is de tool bij uitstek om de ‘witte raaf’ te vinden, doordat de kandidaat hiermee een gerichte vorming en voorbereiding op een specifieke job kan krijgen. Een werkgever leidt dus eigenlijk de werkzoekende op in zijn bedrijf, om die nadien in dienst te nemen met een contract van onbepaalde duur.”

Via de IBO kunnen werkzoekenden op hun beurt broodnodige ervaring opdoen, of hun kennis en competenties bijspijkeren. “Werkzoekend zijn is de belangrijkste voorwaarde voor een kandidaat om in zo’n traject te kunnen stappen, kandidaten mogen zelf geen ontslag hebben genomen, en er moet een specifieke jobaanbieding aan gekoppeld zijn. Maar leeftijd, diploma, functie, hoe lang men al werkzoekende is, ... spelen geen rol.” Vorig jaar kregen 14.951 mensen in Vlaanderen een vast contract via een IBO-traject, onder wie 2.827 West-Vlamingen.

Begeleiden van Noord-Fransen

Tijdens een IBO, die tussen één en zes maanden duurt, hoeft de werkgever geen loon te betalen aan de kandidaat maar alleen een productiviteitspremie aan de VDAB, die gemakkelijk de helft van de normale loonkosten kan bedragen. De werkgever krijgt dus een belangrijke financiële stimulus in ruil voor de tijd en ruimte die hij creëert om een werkzoekende op te leiden. “De kandidaat blijft tijdens zijn of haar opleiding wel officieel werkzoekend, maar krijgt bovenop de werkloosheidsuitkering een aanvullende premie van de VDAB”, zegt Johanna Vanaudenaerde. “Tijdens de IBO hebben zij dus een volwaardig inkomen.”

Sinds 2013 hebben de VDAB en haar Franse tegenhanger Pôle Emploi een overeenkomst om IBO ook mogelijk te maken voor Noord-Franse werkzoekenden. “In West-Vlaanderen, en zeker in Zuid-West-Vlaanderen, blijft de werkloosheid op een laag peil en kunnen we gerust spreken van krapte op de arbeidsmarkt. Er zijn relatief veel jobaanbiedingen, en werkgevers hier vinden moeilijk geschikte kandidaten, terwijl er in Noord-Frankrijk nogal wat werkzoekenden zijn die over de grens kijken voor een baan”, oppert Vanaudenaerde.

Interesse

Erg verassend is het ‘IBO over de grens’-initiatief niet. Er zijn al jaren veel Fransen aan de slag in (West-)Vlaanderen, en het openstellen van IBO voor die groep kan de zoektocht van onze werkgevers nog vergemakkelijken. “Tot nu toe kunnen we niet van grote aantallen Fransen spreken die hier via de IBO een vast contract krijgen – in 2014 waren er dat 33, in 2015 zijn tot nu toe 6 trajecten opgestart – opnieuw omdat het nog te weinig bekend is.”

Maar toch tonen steeds meer bedrijven interesse. “Er is weinig verschil met een gewoon IBO-traject, al is er natuurlijk wel de taalbarrière. Die moet aangepakt worden, maar VDAB helpt het bedrijf hierin en garandeert een aangepast begeleidingstraject. We kunnen stellen dat de IBO-trajecten voor Noord-Fransen tot nu toe prima resultaten opleverden.”

Om IBO in het algemeen, en de mogelijkheid om hiermee Noord-Franse werkzoekenden tewerk te stellen in het bijzonder, ruimer bekend te maken, organiseren Voka West-Vlaanderen en VDAB geregeld infosessies voor werkgevers. Zo staat de Voka Actua op 17 september bij Voka West-Vlaanderen in Kortrijk in het teken van ‘IBO, ook voor Fransen’.

(wv) - De infosessie ‘IBO, ook voor Fransen’ – georganiseerd door VDAB en Voka West-Vlaanderen – vindt plaats op 17 september vanaf 8.30 uur bij Voka, President Kennedylaan 9 A in Kortrijk. – Meer info: www.voka.be/west-vlaanderen en www.vdab.be/ibo 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.