In dezelfde richting pendelen als partner maakt gelukkig(er)

Samen op de trein

Mensen zijn gelukkiger in hun relatie als ze ’s ochtends dezelfde route naar het werk volgen als hun partner. Dat blijkt uit studies bij 419 getrouwde respondenten uit de Verenigde Staten en Hong Kong.

Twee surveys, uitgevoerd bij 280 getrouwde Amerikanen en 139 getrouwde Hongkongers, tonen aan dat je tevredener bent met je relatie als je in dezelfde richting pendelt als je partner. “Dit geldt ongeacht of je al dan niet op hetzelfde tijdstip naar je werk vertrekt als je levensgezel”, aldus het onderzoeksteam dat geleid wordt door Irene Huang van de Chinese University of Hong Kong.

Zelfde richting maakt aantrekkelijker

Het verband tussen tevredenheid over de relatie en de route naar het werk was onafhankelijk van het aantal getrouwde jaren, het aantal kinderen, inkomen of gender. De respondenten die voor het werk een tegengestelde of andere richting uit moeten dan hun partner, zijn heel wat minder gelukkig op liefdesvlak.

Een follow-up experiment toonde vervolgens aan dat willekeurig aan elkaar gekoppelde deelnemers die uit dezelfde richting een kamer binnenstappen, zich meer aangetrokken voelden tot elkaar dan wanneer ze uit een tegenstelde of andere richting kwamen.

(nm) – Bron: Businessinsider.com 

Meer info over In de file

03/07/2012