Idee Kids jongerenkampen, een inspirerende stageplek

Het kinder- en vakantiekampenseizoen komt eraan, dus is het alle hens aan dek bij Idee Kids. De vzw uit Melle, van wie de stichter Bjorn Accoe in 2010 verkozen werd tot Gents creatief ondernemer van het jaar, organiseert al twee decennia kampen voor 3- tot 12-jarigen.

23 februari 2016

Delen

Idee Kids schakelt alleen monitoren in van 19 of ouder die pedagogisch geschoold zijn of ervaring hebben in het jeugdwerk én gaat voor gezonde kampjes met een wauw-factor. “Bij pakweg een chocoladekamp betrekken we een expert”, zegt communicatieverantwoordelijke Isabelle De Nil. “In dat geval een chocolatier die samen met de kinderen pralines maakt. Zo geven we een kampje extra cachet.”

“Idee Kids werkt elk jaar met een 3.000-tal monitoren, gespreid over heel Vlaanderen en Brussel. Vanaf de paasvakantie draaien we op volle toeren. We hebben ook elk jaar stagiairs nodig met uiteenlopende achtergronden voor onze afdelingen HR, boekhouding, logistiek, … Dat gaat toch over tien, vijftien stageplaatsen per jaar.”

Veel verantwoordelijkheid

“Binnen rekrutering en HR hebben we vaak studenten uit richtingen humane wetenschappen als psychologie of bedrijfspsychologie”, getuigt De Nil. “Het creatieve team dat de kampen inhoudelijk uitwerkt, maakt een groot deel van de stagestudenten uit. Dan is er ook het operationele team – eigenlijk het onthaalteam: daar vind je student-stagiairs uit bijvoorbeeld event- of officemanagement – ook goed voor een vijftal stagestudenten. Voor het communicatieteam – mijn eigen team – hebben we nog niemand.”

“Aan het begin van ons werkjaar gaan we actief op zoek naar stagestudenten die we absoluut zeker een plaats kunnen geven. Tijdens piekperiodes hebben we hen meer dan nodig. Ze voeren ook volwaardige taken uit. Bij Idee Kids krijg je veel verantwoordelijkheid. Een stagiair kan evenveel inbrengen als iemand die hier vast werkt. Het is een erg leerzame omgeving, je gaat echt zelf volop aan de slag. Kijk maar naar rekrutering: vlak voor de kampperiodes moeten we massa’s monitoren vinden en dan is hun extra hulp absoluut welkom. De studenten bieden ons zelf input over hoe we ons bereik kunnen vergroten, of delen hun visie over onze werkorganisatie.”

“Wat de vaste jobs bij Idee Kids betreft, doen we vaak een beroep op onze ex-stagiairs. We hebben iemand die al voor de derde keer stage loopt: zij kent onze werking door en door. Zelf heb ik productontwikkeling en duurzame ontwikkeling gestudeerd. Een technische achtergrond kan dus ook. Dat ligt niet voor de hand in deze sector, maar Idee Kids is in alle opzichten een flexibele organisatie. We geloven hard in de kruisbestuiving van verschillende achtergronden. Daarom vinden we het belangrijk om zo’n brede waaier aan stageplaatsen aan te bieden.”

(wdh) – Meer info: www.ideekidsatwork.be  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.